14.03.2019

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, σε μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς, παρουσιάζουν αποσπάσματα από τη ζωή της Σιμόν Βέιλ, μίας Γαλλίδας δικηγόρου, φιλοσόφου και ακτιβίστριας, η οποία βρισκόταν μεταξύ των επιζώντων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. 

Μάλιστα, ο Αλμπέρ Καμύ την χαρακτήρισε ως «το μοναδικό μεγάλο πνεύμα της εποχής του»! 

Η παράσταση πραγματεύεται...

22.05.2018

Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες της Αλβανίας, καλλιτέχνες και ακτιβιστές έχει ξεσπάσει για την επικείμενη εμφάνιση του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα. 

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Σφακιανάκης κανόνισε συναυλία στα Τίρανα στις 24 Μαΐου.  

Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 120 έως 200 ευρώ.  

Η συναυλία διοργανώνεται από μεγάλο τηλεοπτικό...

04.09.2017

Ένα απαράμιλλης καλλιτεχνικής και αρχαιολογικής αξίας μωσαϊκό της ύστερης Ρωμαϊκής περιόδου επάνω στο οποίο απεικονίζονται μορφές της ελληνικής κλασσικής μυθολογίας ανακάλυψε σε περιοχή του Μπερκσάιρ στη νοτιοανατολική ακτή της Βρετανίας πολυμελής ομάδα εθελοντών αρχαιολόγων και ήδη γίνεται λόγος για το σημαντικότερο παγκοσμίως εύρημα τού είδους των τελευταίων 50 ετών. 

Το μήκους 6 μέτρων ψηφιδωτό εντοπίστηκε συγκεκριμέν...

25.04.2017

Τυχαία ξεκινάμε τις παρουσιάσεις ταινιών με μία ακόμα ιδιαίτερη αμερικάνικη παραγωγή που είδα πρόσφατα.“Μία ακόμα” διότι τα τελευταία 15-20 χρόνια παρατηρείται μια εντυπωσιακή αντικαπιταλιστική στροφή αρκετών σκηνοθετών και σεναριογράφων από τις Η.Π.Α. οι οποίοι ασκούν κριτική έμμεση και άμεση στο σύστημα, επισημαίνουν τα λάθη του παρελθόντος αλλά και στηλιτεύουν την απάνθρωπη και καταστροφική κατάληξή του κατά την αυγή του 21...

Please reload

Τέχνη

Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.