δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Δεν πρόλαβε να πάρει έδρα και του φεύγουν οι συνεργάτες!


Δεν πρόλαβε να πάρει έδρα στην Ευρωβουλή ο Βελόπουλος και χάνει ήδη δυνάμεις!

Μετά το 4,18% που συγκέντρωσε η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου στις ευρωεκλογές, δίνοντάς του μια έδρα, άρχισαν ήδη οι εσωκομματικοί τριγμοί!

Συνεργάτες του Βελόπουλου και πολιτευτές της «Ελληνικής Λύσης» αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου.

Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον Βελόπουλο για αλαζονική συμπεριφορά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!) και λένε ότι η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται και η ηθική και η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν στο κόμμα.

Πρόκειται για τον επικεφαλής του κόμματος των δανειοληπτών Γιώργο Μπαρτζώκη, τον δημοσιογράφο Νίκο Μαστρογιάννη και την Δώρα Αντωνίου.

Ο Μπαρτζώκης δήλωσε ότι το κόμμα του παίρνει πίσω την στήριξη στον Βελόπουλο, εφόσον «δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και γενικότερα της πολιτικής αντιμετώπισης της Νόμιμης Τραπεζικής Τοκογλυφίας». Επιπλέον, αναφέρει ότι ο Βελόπουλος και το κόμμα του δείχνουν αλαζονεία λόγω της μέθης της εξουσίας!!!

Η ανακοίνωσή του:

«Στις Ευρωεκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός παρόλο την πόλωση ψήφισε την… εκπροσώπηση της πατρίδας μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κόμμα Δανειοληπτών σάς ζήτησε να στηρίξετε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση και όπως φαίνεται με αυτή σας τη στήριξη εξασφάλισαν την είσοδό του στην Ευρωβουλή με 1 έδρα. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιαζόταν με ένα ποσοστό της τάξης του 2,6% έως 3,4% και όπως φαίνεται από το τελικό 4,18% που πήρε, η στήριξή μας ήταν άκρως αποτελεσματική. Ως Κόμμα Δανειοληπτών έχουμε εξηγήσει ότι αδυνατούμε να κατέλθουμε αυτόνομοι στις Εθνικές Εκλογές γιατί δεν έχουμε κανενός είδους ενίσχυση ούτε από τα μέλη μας που είναι δανειολήπτες χτυπημένοι από την κρίση, αλλά ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα, που θα ζητήσουν ανταλλάγματα σε περίπτωση που καλύψουν αυτά τα έξοδα. Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται όμως να συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και Αίρουμε τη στήριξή μας σ’ αυτόν για δύο λόγους: Πρώτον: Δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και γενικότερα της πολιτικής αντιμετώπισης της Νόμιμης Τραπεζικής Τοκογλυφίας. Και δεύτερον και κυριότερο: η Ελληνική Λύση και προσωπικά ο κ. Βελόπουλος επέδειξαν -έτσι άβγαλτοι και πρωτάρηδες όπως είναι από τη… μέθη της εξουσίας- τη γνωστή συμπεριφορά αλαζονείας, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν και αθέμιτες συκοφαντικές μεθόδους για να μην αναλάβουμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου κόμματος υπό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Μπαρτζώκη με την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια, ως απόρροια αυτής της συνεργασίας, αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής όπως ήταν η συμφωνία μας».

Επιπλέον, ο Ν. Μαστρογιάννης ανακοίνωσε ότι παραιτείται της υποψηφιότητας του ως βουλευτής, εξαιτίας της απογοήτευσης του.. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους και συμπλήρωσε ότι αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ηθικής και αξιοπρέπειας, καθώς το κόμμα του Βελόπουλου «κάθε άλλο παρά την εικόνα που δείχνει είναι». Ακόμα, είπε ότι παρασύρθηκε και συμμετείχε στην «Ελληνική Λύση»!!!

Η ανακοίνωσή του:

«Έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Δυσάρεστη για προσωπικούς λόγους απογοήτευσης και απογοήτευσης των ψηφοφόρων που πίστεψαν σε εμένα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αποχωρώ από το κόμμα… Γνωρίζω ότι είναι πολύ αργά να κάνω μια τέτοια κίνηση αλλά θεωρώ καλύτερα να αποχωρήσω τώρα παρά να απογοητεύσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα. Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται, αργά διαπίστωσα ότι αυτό το πολιτικό κόμμα και εγώ δεν συμβαδίζουμε ιδεολογικά και ηθικά. Δεν ασκώ πολιτική ως επάγγελμα, ήθελα να πολιτευτώ για να συμβάλλω με το τρόπο μου, όσο το δυνατόν μπορώ για το καλό της χώρας, αλλά προς έκπληξή μου κατάλαβα πως το κόμμα κάθε άλλο παρά την εικόνα που δείχνει είναι. Δεν θέλω να "πάρω στο λαιμό μου" κανέναν πολίτη είτε πίστεψε σε εμένα είτε όχι. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου στον αγώνα μου και ειλικρινά θέλω να ζητήσω συγγνώμη που παρασύρθηκα από την αγάπη μου για τη χώρα και τον ενθουσιασμό μου να προσφέρω και εντάχθηκα σε ένα τέτοιο κόμμα, αλλά η ηθική μου και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω». Αυτό που θέλω να φωνάξω σε όλους τους Έλληνες είναι να ψηφίζουν με γνώμονα την Ελλάδα. Η αποχώρηση μου και η δυσαρέσκεια μου θα είναι το κριτήριο.. εάν ποτέ πολιτευτώ ξανά να πολιτευτώ με άτομα πολιτικού κόμματος που ξέρουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αγάπη για την χώρα».

Τρίτη και τελευταία (μέχρι στιγμής πάντα!!!) αποχώρηση από το τσίρκο του Βελόπουλου, είναι αυτή της Δώρας Αντωνίου. Και εκείνη, όπως και οι προηγούμενοι δύο, τόνισε πως η ηθική και η αξιοπρέπεια της δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Η Δώρα Αντωνίου έκανε γνωστή την απόφασή της μέσω facebook, όμως η ανάρτηση δεν είναι πλέον ορατή, οπότε είτε την κατέβασε είτε περιόρισε το κοινό που έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Η απάντηση του Βελόπουλου:

#ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΛΛΗΝΙΚΗΛΥΣΗ