δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ας μιλήσουμε ξανά για παιδεραστία...


Με αφορμή τον θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού, ήρθε ξανά η εποχή που νομίζαμε ότι έχει φύγει ανεπιστρεπτί, που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ξανά τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, τι είναι έρωτας και τι παιδεραστία, τι αγάπη και τι έγκλημα.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Σάπια μυαλά ρωτούν δημοσίως τι δουλειά είχε ένα 14χρονο κορίτσι με έναν 43χρονο και όχι το αντίθετο..

Για όποιον δεν γνωρίζει την υπόθεση από την οποία ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος, πρόκειται για την αυτοκτονία μίας 14χρονης, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις ράγες του τρένου στο Μοσχάτο, την Πέμπτη.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, άρχισαν να έρχονται σοκαριστικές αποκαλύψεις στο φως, σχετικά με αποπλάνηση του παιδιού.

Δίπλα στο κινητό της 14χρονης βρέθηκε ένα σημείωμα, το οποίο είχε γράψει η ίδια, και μέσα στο οποίο ζητούσε να παραδοθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο (όχι στους γονείς της), δηλαδή στον 43χρονο που την αποπλάνησε.

Οι γονείς της 14χρονης πριν λίγα 24ωρα είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του 43χρονου άνδρα που διατηρούσε ψιλικατζίδικο στην περιοχή του Μοσχάτου, κατηγορώντας τον ότι αποπλάνησε την κόρη τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», στις 9 Μαΐου είχε γίνει καταγγελία και από πολίτη, που είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από τον 43χρονο.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ, ο παιδεραστής είχε αποπλανήσει παλαιότερα ένα ακόμα κορίτσι και συγκεκριμένα ανήλικη φίλη της 14χρονης.

Ο 43χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι η 14χρονη δεν έκανε τίποτα παρά τη θέλησή της και δεν την πίεσε ποτέ να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Οι δημόσιοι υπαρασπιστές του (που δυστυχώς είναι πολλοί) πάτησαν στα λόγια του παιδεραστή περί συναινετικής σχέσης, αλλά και στο γράμμα της 14χρονης και άρχισαν να μιλούν για τραγικό έρωτα, για αδυναμία της κοινωνίας να διαχειριστεί έρωτες που δεν είναι κοινωνικά αποδεκτοί και για σκοταδισμό όσων εναντιώνονται στην παιδεραστία, πράγμα που τελικά οδήγησε την 14χρονη στον θάνατο.

Δεκάδες σχόλια σε σελίδες, αναρτήσεις σε προφίλ και σχόλια κάτω από ποστ, ήρθαν να μας θυμίσουν ακόμα μία φορά το πόσο άρρωστη είναι η κοινωνία στην οποία ζούμε.

Από την μία σεξιστικά - εμετικά σχόλια για το κορίτσι, όπου κατηγορείται ξανά το θύμα και όπου αναφέρεται παντού ότι «άνοιξε τα πόδια της», ότι «τι δουλειά είχε με τον 43χρονο στην ηλικία της» και ότι τα σημερινά 14χρονα είναι πολύ «ξεπεταγμένα»...

Από την άλλη φανατικοί υποστηρικτές του παιδεραστή, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι και ο ίδιος θύμα της υπόθεσης, γιατί δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αγαπήσει...

Είμαστε στο 2019 και ακόμη οι έννοιες είναι μπερδεμένες;

Δεν είναι συναίνεση, είναι αποπλάνηση. Δεν είναι ερωτευμένος, είναι παιδεραστης. Δεν υπάρχουν Λολίτες, υπάρχουν μόνο τέρατα...

Και αυτοί που υπερασπίζονται τον παιδεραστή δεν υπερασπίζονται έναν αθώο ερωτευμένο, αλλά έναν εγκληματία.

Αλλά άραγε για αυτόν το κάνουν; Αποφάσισαν να γίνουν ιππότες- υπερασπιστές του έρωτα πάνω σε μία υπόθεση παιδεραστίας επειδή λυπήθηκαν τον 43χρονο και το θύμα του; Ή αυτό λέει κάτι και για τους ίδιους;

Γιατί άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι οκ να πάει ένας 43χρονος με μία ανήλικη, υπερασπίζοντας την θέση τους με τόση θέρμη, πιθανότατα θα το κάνουν και οι ίδιοι....

Ενδεικτικά:

#παιδεραστία #ΠΑΙΔΙΑΒΙΑ #ΠΑΙΔΙΚΗΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ