δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα!


Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που αρνήθηκε την άδεια, αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που έκρινε ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό και προχθές συζητήθηκε για πρώτη φορά, ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος.

Έτσι, το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε αντίθεση με το σκεπτικό του επίμαχου βουλεύματος, έκρινε ομόφωνα ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οπότε επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση χορήγησης τακτικών αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εφόσον έπρεπε να πραγματοποιήσει πολυήμερη απεργία πείνας και να φτάσει η κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη, μήπως αποφασίσουν οι αρμόδιοι να ασχοληθούν.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη εφόσον βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, με αποτέλεσμα να έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου στον Βόλο.

Το ερώτημα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι πρέπει να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο και να κινδυνεύει να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή που διεκδικεί το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα της, για να σκύψει πάνω από το ζήτημα ο Άρειος Πάγος και να ξεκαθαρίσει απολύτως τις παρερμηνείες του νόμου για τις άδειες, ώστε να επιβεβαιώσει αυτό που έτσι κι αλλιώς ίσχυε, ότι δηλαδή τα ευεργετικά μέτρα αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους κρατουμένους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου;

Έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες μήπως και δεν αντέξει ο κρατούμενος την απεργία πείνας και σπάσει, με κίνδυνο πέρα από το να χάσει τη ζωή του, να του μείνουν μόνιμες βλάβες;

Πάντως, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία αναιρείται το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, είχαμε ξεδιάντροπη και ευθεία παρέμβαση στην απόφαση και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τη Νέα Δημοκρατία!!!

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, λοιπόν, η ΝΔ, τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και εξάγγειλε αλλαγή του νόμου σε περίπτωση που εκλεγεί!!!

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους»...

Εν τω μεταξύ, το νόμο που αμφισβητεί τώρα η ΝΔ, τον είχε η ίδια ψηφίσει (!), ενώ εννοείται ότι επί Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν τακτικές άδειες σε πολυϊσοβίτες, μεταξύ των οποίων και μέλη της 17 Νοέμβρη!!!

#ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ #ΔΗΜΗΤΡΗΣΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ #ΦΥΛΑΚΕΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ