δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Έπεσε η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας λόγω τεράστιου σκανδάλου!


Τεράστια κρίση ξέσπασε στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας, εξαιτίας σκανδάλου εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων. Η κυβέρνηση των ακροδεξιών έπεσε και εξευτελίστηκε! Προκηρύσσονται νέες εκλογές εν μέσω διαμαρτυριών με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους!

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των «Ελευθέρων» (FPO), Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, εμφανίζεται σε βίντεο, το οποίο διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες, να συζητά παραχώρηση δημοσίων συμβάσεων με αντάλλαγμα πολιτική στήριξη στο κόμμα του.

Συγκεκριμένα στο βίντεο εμφανίζεται ο αντικαγκελάριος να κάνει διαπραγμάτευση για πολιτική στήριξη με την ανιψιά ενός Ρώσου επιχειρηματία, λίγο καιρό πριν τις εθνικές εκλογές της Αυστρίας το 2017.

Η ανιψιά του Ρώσου μεγιστάνα στο βίντεο λέει ότι θέλει να επενδύσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ στην Αυστρία. Ο Στράχε στη συνέχεια της προτείνει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ημερήσιας εφημερίδας «Kronen Zeitung» και να την χρησιμοποιήσει για να τον στηρίξει στις εκλογές που έρχονταν.

Ο αντικαγκελάριος στο βίντεο λέει: «Αν εξαγοράσει την "Kronen Zeitung" τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές και μας φέρει στην πρώτη θέση, τότε μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα»...

Σαν να μην έφτανε αυτό, παράλληλα, προτείνει να της αναθέσει δημόσιες συμβάσεις για έργα οδοποιίας αν βοηθήσει στην επιτυχία του εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων.

Η συνάντηση τότε κράτησε 6 ώρες.

Ο αντικαγκελάριος προχώρησε σε παραίτηση μετά τον σάλο, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Κουρτς, ο ακροδεξιός καγκελάριος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα και έκανε δηλώσεις ότι είναι «σοκαρισμένος», «αποτροπιασμένος» και «αηδιασμένος» με τον ακροδεξιό πρώην εταίρο του.

Ο Στράχε παραδέχτηκε τη συνάντηση, ενώ το επιχείρημα του απέναντι στο σκάνδαλο είναι ότι η συνάντηση ήταν αυστηρώς ιδιωτική!

Μάλιστα, η γελοιότητα του ώστε να αποποιηθεί των ευθυνών του, έφτασε στο να κάνει λόγο για μία συνάντηση «άνετη με χαλαρή ατμόσφαιρα διακοπών σε εύθυμη διάθεση από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ»!!!

Κατόπιν άρχισε να τα μαζεύει, δηλώνοντας: «Έκανα ένα σφάλμα και δεν θέλω αυτό να είναι ένα πρόσχημα για να αποδυναμώσει τον συνασπισμό»!

Την ίδια ώρα, οι Σοσιαλδημοκράτες κάνουν λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» των τελευταίων πενήντα ετών στην Αυστρία, ενώ οι Φιλελεύθεροι αναφέρουν ότι είναι απαραίτητες νέες εκλογές καθώς «το βίντεο τα δείχνει όλα, τα λέει όλα».

Μετά την αποκάλυψη σκανδάλου πολιτικής συναλλαγής με Ρώσο μεγιστάνα, χιλιάδες Αυστριακοί βγήκαν στους δρόμους, ώστε να διαδηλώσουν ζητώντας διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές.

Σήμερα αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τις πρόωρες εκλογές ο Κουρτς, τις οποίες έχει ήδη ανακοινώσει!

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινώσει αποπομπές και έρευνες, για να σώσει ότι μπορεί!

#ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΑΥΣΤΡΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣΔΙΑΦΘΟΡΑ