δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απαγορεύονται οι εκτρώσεις στην Αλαμπάμα ακόμα και για περίπτωση βιασμού


Υπεγράφη ο νόμος-ντροπή για τις αμβλώσεις στην Αλαμπάμα, από την κυβερνήτρια Κέι Άιβι.

Πρόκειται για τον πιο αυστηρό νόμο για τις αμβλώσεις που έχει τεθεί παγκοσμίως...

Η πολιτειακή Γερουσία ενέκρινε αυτό το αίσχος, αφού πρώτα είχε εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 25 ψήφους υπέρ έναντι 6 κατά, ενώ όλοι όσοι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ήταν άντρες. Οι 4 γυναίκες-μέλη της Γερουσίας στην Αλαμπάμα ψήφισαν κατά.

Μάλιστα, σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ περνούν τέτοια νομοσχέδια, όπως Λουιζιάνα, Μισούρι, Νότια Καρολίνα, Μινεσότα, Τέξας, κ.ά

Ο νόμος αποτελεί ντροπή και μαύρη σελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς όχι μόνο αφαιρεί από μία γυναίκα το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με το ίδιο της το σώμα, αλλά της αφαιρεί και το δικαίωμα να προχωρήσει σε άμβλωση ακόμα σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία».

Δεν προβλέπεται καμία άλλη εξαίρεση...

Επιπλέον, οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 έως 99 χρόνια.

Πολλές Πολιτείες της Αμερικής προσπαθούν να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση, ενώ έχουν προκληθεί, όπως είναι φυσικό, εντονότατες αντιδράσεις από οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, οι οποίες έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος της ντροπής.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι «ακτιβιστές» κατά των αμβλώσεων, όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα να έρθει ο νόμος στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αλλά ίσα ίσα το επιζητούν.

Ο λόγος είναι ότι ο ίδιος ο Τραμπ έχει επιλέξει προσωπικά και διορίσει δύο συντηρητικούς δικαστές!

Άλλωστε, τόση είναι η αναίδεια τους, που ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κλάιντ Τσάμπλις, που τάχθηκε υπέρ της νομοθεσίας στην Αλαμπάμπα, ζήτησε «να πάμε κατ’ ευθείαν στο Ανώτατο Δικαστήριο και να προσβάλουμε την απόφαση στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ»!!

Στόχος του είναι να ανατραπεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που πάρθηκε το 1973, η οποία αναγνώρισε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ουσιαστικά, με πρώτο σταθμό την Αλαμπάμα θέλουν να επανεξεταστεί το κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση γενικώς!

#ΓΥΝΑΙΚΑ #ΒΙΑΚΑΤΑΓΥΝΑΙΚΩΝ #ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ