δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ιταλία: Πρόστιμο 5,500 ευρώ για όποιον σώζει πρόσφυγες στη θάλασσα


Ο φασίστας Σαλβίνι σχεδιάζει να βάλει πρόστιμο 5.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που σώζεται στη θάλασσα..

Ο Ματέο Σαλβίνι, ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, ετοιμάζεται να εκδώσει διάταγμα, το οποίο θα λέει ότι τα διασωστικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο και σώζουν μετανάστες, θα υπόκεινται σε πρόστιμα από 3,500 μέχρι 5,500 ευρώ για κάθε έναν άνθρωπο που σώζουν και τον μεταφέρουν σε ιταλικό έδαφος!!!

Στις επόμενες μέρες αναμένεται να προταθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών η απόφαση του Σαλβίνι και μετά για να περάσει θα πρέπει να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ιταλικών μέσων και ρεπορτάζ της Guardian και αμέσως απάντησαν οι ομάδες διασωστών, οι οποίες δήλωσαν ότι το εν λόγω διάταγμα ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου κατά των ΜΚΟ που σώζουν ζωές στη θάλασσα».

Η Claudia Lodesani, πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ιταλία, δήλωσε ότι «το νέο διάταγμα απειλεί τις αρχές της νομιμότητας και το καθήκον της διάσωσης ανθρώπινων ζωών», ενώ στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι σαν να βάζουμε πρόστιμα στα ασθενοφόρα γιατί μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο».

Το διάταγμα διαστρεβλώνει θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με την οργάνωση Sea-Watch: «Οι ζωές των ανθρώπων υποβιβάζονται σε πρόστιμα. Πρόστιμα που στοχεύουν στο να τιμωρήσουν το ηθικό και νομικό καθήκον και την αλληλεγγύη».

O Ιταλός γερουσιαστής Gregorio de Falco, παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία υπογράμμισε ότι στην φυλακή θα πρέπει να οδηγούνται όσοι δεν σωζουν ζωές και όχι εκείνοι που σώζουν. Επιπλέον, τόνισε ότι το υπό συζήτηση διάταγμα είναι αντισυνταγματικό και ότι «δείχνει την αδυναμία μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα με δημοκρατικά μέσα και συνεχώς καταφεύγει στην απειλή της επιβολής του νόμου».

Η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας φτάνει στο χειρότερο σημείο απανθρωπιάς και γελοιότητας με τα πρόστιμα σε όποιον σώζει ανθρώπινες ζωές, όμως η Ιταλία και ο Σαλβίνι είχαν δείξει τις διαθέσεις τους εδώ και πολύ καιρό, όπου προετοίμαζαν το έδαφος ακόμα και για κάτι τέτοιο.

Βλέπουμε πλοία να πλέουν στη μέση του πουθενά επι βδομάδες, διότι ο Σαλβίνι τους αρνείται να δέσουν σε ιταλικό λιμάνι επειδή μεταφέρουν μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν στα πλοία μέσα σε άθλιες συνθήκες έως ότου βρεθεί λιμάνι.

Μάλιστα, πρόσφατα η Ιταλία έφτασε στο σημείο να κυνηγήσει Δήμαρχο για την προσφορά του σε μετανάστες!

Συγκεκριμένα, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στον δήμαρχο του χωριού Ριάτσε της Καλαβρίας που προσπαθεί να ενσωματώσει τους πρόσφυγες εκεί. Οι κατηγορίες ήταν γελοίες και ανυπόστατες. Ο μόνος λόγος που κυνηγήθηκε ήταν επειδή βοηθούσε τους ξένους.

#ΙΤΑΛΙΑ #ΙΤΑΛΙΑΦΑΣΙΣΜΟΣ