δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Στην αποθήκη του δευτέρου υπογείου, δίπλα στο νεκροτομείο...»


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έστειλε επιστολή προς τον Διευθυντής του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησής του, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο»...

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας που κρατείται στις φυλακές Κασσαβέτειας, πραγματοποιεί απεργία πείνας, από τις 2 Μαΐου, προκειμένου να λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, την οποία του αρνούνται.

Το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκε με όχημα των φυλακών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ύστερα από πτώση της αρτηριακής του πίεσης και αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Χθες στην επιστολή του προς τον Διευθυντή του Νοσοκομείου διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διαμονή τους στο νοσοκομείο, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Ακόμα, μέσω της επιστολής, ο ίδιος ζητά να μεταφερθεί άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

Διαφορετικά, αν δεν γίνουν δεκτά τα όσα ζητάει, τότε δεν θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα υπογράψει ώστε να μεταφερθεί με δική του ευθύνη πίσω στη φυλακή, όπου πρόσθεσε ότι δεν θα δεχτεί καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου, διότι αυτή θα είναι «προσχηματική και προσβλητική».

Σημειώνεται ότι με καθυστέρηση αρκετών ετών ο κρατούμενος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας άρχισε να λαμβάνει τις τακτικές του άδειες χωρίς να δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στη διάρκειά τους.

Όμως και πάλι δημιουργείται πρόβλημα, οι εισαγγελείς που έκριναν μέχρι τώρα θετικά το αίτημά του, άλλαξαν στάση, προφανώς έπειτα από ισχυρές πολιτικές πιέσεις.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, στηρίζοντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«[...] Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει τον θεσμό των αδειών για όλους τους κρατούμενους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς φαλκίδευση του νόμου, χωρίς δηλώσεις μετανοίας. Οι τακτικές άδειες είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κρατουμένων και επίσης ζωτικής σημασίας τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Τασσόμαστε στο πλευρό του Δημήτρη Κουφοντίνα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που ξεκίνησε. Ζητάμε να του δοθεί άμεσα άδεια και να εγκριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς. Απαιτούμε να καταργηθεί επιτέλους το εισαγγελικό βέτο».

Παράλληλα, στήριξη λαμβάνει και από τον κόσμο ο Κουφοντίνας, καθώς το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει με το σύνθημα «Άδεια στον Δ. Κουφοντίνα»!

Χθες, οι μπάτσοι προσήγαγαν 15 άτομα, τα οποία φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια με τα οποία ζητούν να δοθεί η άδεια.

Οι 12 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, εφόσον δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους.

Οι υπόλοιποι 3 που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση, αλλά δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Αργότερα, νεαρά άτομα, έσπασαν τζαμαρία τράπεζας με ρόπαλα στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας!

#ΔΗΜΗΤΡΗΣΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ #ΦΥΛΑΚΕΣ