δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι του Λουκμάν!


Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε νωρίτερα ομόφωνα ενόχους τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστη από το Πακιστάν.

Στους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, που κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίας – οπλοχρησίας, πιθανόν δεν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, παρόλο που είχαν καταθέσει αιτήματα, επικαλούμενοι πρότερο έντιμο βίο, ειλικρινή μεταμέλεια και μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά.

Ακόμα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, διότι οι δολοφόνοι γνώριζαν ότι το θύμα είναι αλλοδαπός όταν αποφάσισαν από κοινού την ανθρωποκτονία την οποία εκτέλεσαν με διαδοχικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα επειδή το δικαστήριο δεν έχει τα στοιχεία, αναφέροντας: «Τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω προτέρου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς έχουν την έννοια να σπάσουν τα ισόβια».

Όμως στην συνέχεια είπε ότι συμπαθεί τους δολοφόνους και θεωρεί ότι περιπλανήθηκαν...

«Στέκομαι με συμπάθεια απέναντι σε αυτά τα παιδιά, εκτιμώ ότι παραπλανήθηκαν, αλλά ζητώ να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών».

Αυτή την ώρα, η έδρα έχει αποσυρθεί ώστε να αποφασίσει την ποινή, και να εξετάσει την πρόταση του εισαγγελέα σχετικά με την απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η απόφαση σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών θα κρίνει την ποινή τους, δηλαδή το αν αυτή θα είναι ισόβια, όπως και στον πρώτο βαθμό, ή όχι.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο κατηγορούμενοι, δικάζονται παράλληλα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αίθουσα σήμερα, εν αναμονή της απόφασης, ήταν ασφυκτικά γεμάτη και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είχε πραγματοποιηθεί πλήθος καλεσμάτων.

Στο πλευρό του πατέρα του Λουκμάν, εντός της δικαστικής αιθούσης, βρέθηκε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ.

Αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την ποινή.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ