δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Βρήκε το γονίδιο της υποταγής ο Ασκητής!


Την ώρα που Ελλάδα και Κύπρος συγκλονίζονται από τις φρικιαστικές δολοφονίες γυναικών από serial killer, ο Θάνος Ασκητής, προέβη σε ρατσιστικές σεξιστικές δηλώσεις που προκάλεσαν κατακραυγή.

Χθες, το απόγευμα της Πέμπτης, ο 35χρονος στρατιωτικός, με το ψευδώνυμο «Ορέστης», ομολόγησε ότι έχει δολοφονήσει επτά ανθρώπους -πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Τα 7 θύματα του Ορέστη:

- Η Marry Rose εντοπίστηκε στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου ορυχείου του Μιτσερού (έχει ταυτοποιηθεί) και η 6χρονη κόρη της Sierra (αγνοείται) ήταν τα πρώτα θύματα που ουσιαστικά ενεργοποίησαν τις αρχές που έφτασαν στα ίχνη του «Ορέστη».

- Arian Palanas Lozanο: Με το που εντοπίστηκε το δεύτερο πτώμα στο Μιτσερό ο 35χρονος σε θεληματική του κατάθεση είπε ότι την σκότωσε. Αναμένονται τα αποτελεσμάτα DNA.

- Maricar Valdez Arquila. Η κοπέλα είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τον Δεκέμβριο του 2017. Σήμερα στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν τεκμήρια όπως η φωτογραφία της προσωρινής άδειας παραμονής της που κατείχε ο 35χρονος. Μετά από αυτή την εξέλιξη Ο «Ορέστης» ομολόγησε τον φόνο της.

- Μία κοπέλα με καταγωγή από το Νεπάλ ή την Ινδία της οποία το πτώμα εντοπίστηκε σήμερα σε πεδίο βολής στην Ορούντα, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Ο «Ορέστης» παραδέχθηκε ότι την σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο.

- Μια μητέρα και η ανήλικη κόρης της από τη Ρουμανία. Από έλεγχο στην λίστα αγνοουμένων προσώπων οι αρχές υποθέτουν ότι πρόκειται για την Livia Florentina Bunea, που αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 με την ανήλικη κόρη της, Ελένα.

Οι Αρχές της Κύπρου έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τρεις από τις επτά σορούς και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, της 39χρονης Maricar Valdez και των δύο θυμάτων από τη Ρουμανία, ώστε να συνθέσουν το «παζλ» των φρικιαστικών του εγκλημάτων.

Τον αποτροπιασμό για τα εγκλήματα, ήρθαν να συμπληρώσουν και οι δηλώσεις του ψυχιάτρου και υποψήφιου με το Κίνημα Αλλαγής, Θάνου Ασκητή.

Ο Ασκητής «αναλύει» την εγκληματική συμπεριφορά του κατηγορούμενου δολοφόνου για την επιλογή της εθνικότητας των θυμάτων του, χρησιμοποιώντας ο ίδιος ακραία ρατσιστική αντίληψη.

Το κυπριακό Sigmalive.com, φιλοξενώντας τον Ασκητή, προσπάθησε να βρει απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί επέλεγε γυναίκες από τις Φιλιππίνες», με τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ να απαντά πως τις επέλεγε επειδή «εκ γενετής» οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες είναι υποτακτικές!!!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο αποτυπωθήκαν οι παρακάτω δηλώσεις του Ασκητή:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας. Έτσι ένιωθε πιο άντρας. Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».

Κάποιες ώρες αργότερα και αφού άρχισαν όλοι να μιλάνε για τις απαράδεκτες δηλώσεις, το παραπάνω επίμαχο απόσπασμα, άλλαξε:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του».

Μας ενημέρωσε, λοιπόν (και στην συνέχεια το πήρε πίσω), ο Ασκητής, ότι η «υποτακτικότητα» είναι χαρακτηριστικό με το οποίο κάποιοι άνθρωποι «γεννιούνται» λόγω εθνικής καταγωγής.

Άρα, μάλλον, ο Ασκητής βρήκε το γονίδιο της υπακοής.

Οπότε, μιλάμε για τεράστια ανακάλυψη που θα συνταράξει την επιστημονική κοινότητα.

Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διάλεγε ο δολοφόνος τα θύματά του να είναι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις Φιλιππίνες.

Όμως, δεν μπορείς να πατήσεις σε αυτό και να διατυπώσεις ρατσιστική θεωρία, σύμφωνα με την οποία ένας ολόκληρος λαός έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, στην συμπεριφορα.

Το χειρότερο απ’ όλα, βέβαια, είναι η μεγάλη πιθανότητα ο Ασκητής να έχει πλήρη επίγνωση για την αντιεπιστημονικότητα της θεωρίας που διατύπωσε, γι’ αυτό δεν έφερε και αποδείξεις για να την στηρίξει και παρόλα αυτά την διατυπώνει.

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #σεξισμός #ΓΥΝΑΙΚΑ #ΒΙΑΚΑΤΑΓΥΝΑΙΚΩΝ