δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ξέπλυμα του Ισραήλ από την Ελληνίδα υποψήφια στη Eurovision


Η Κατερίνα Ντούσκα, επαναλαμβάνουμε Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΟΥΣΚΑ, τα έβαλε με τον Roger Waters των Pink Floyd, επειδή την κάλεσε να μποϊκοτάρει το Ισραήλ για τη Eurovision! Ακόμα μας ενημέρωσε για το πόσο αγαπητό είναι το Ισραήλ στον διαγωνισμό και ότι «δεν υπάρχει έχθρα». Βέβαια, παραδίπλα σφάζονται άνθρωποι και ένας λαός βρίσκεται υπό κατοχή, αλλά ποιος ασχολείται με αυτά. Ε, Κατερίνα;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Roger Waters των Pink Floyd, πριν από λίγες ημέρες, κάλεσε την Κατερίνα Ντούσκα να μην πάει στο Ισραήλ για τη Eurovision!

O Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, πέραν της αξίας του ως καλλιτέχνης, είναι και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, αποεπένδυσης και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα! Σε βίντεο που ανέβασε, κάλεσε την εκπρόσωπο της Ελλάδας, να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που διοργανώνεται από τους δολοφόνους του Ισραήλ.

Όπως ανέφερε, το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του με σκοπό να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Στο κάλεσμα του Ρότζερ Γουότερς για μποϊκοτάζ της Eurovision 2019, απάντησε η Κατερίνα Ντούσκα με τον πιο «no politica» τρόπο που θα μπορούσε.

Η ίδια συνέκρινε το Ισραήλ με οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα μπορούσε να λάμβανε μέρος ο διαγωνισμός και επιχείρησε να ξεπλύνει τις δολοφονίες του Ισραήλ, «καλύτερα» και από τα ελληνικά κόμματα.

Μάλιστα, έδειξε και κάπως ενοχλημένη που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα. Αν, λοιπόν, δεν αρέσει στην Κατερίνα, τότε να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις σφαγές...

Όπως ανέφερε: «Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις αυτό το θέμα, το μποϊκοτάζ. Για μένα η Eurovision ήταν πάντα ένας διαγωνισμός φιλίας, ενότητας και πολυπολιτισμικότητας. Αυτό πρεσβεύει σαν μουσικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από τη χώρα που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο».

Μόνο που πλάι σε αυτή τη «φιλία», που περιγράφεις, έχουν σκοτωθεί και μερικές εκατοντάδες Παλαιστίνοι, Κατερίνα...

Η ίδια συνέχισε, κάνοντας το ακόμα χειρότερο, λέγοντας: «Σαν Κατερίνα είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους».

Εδώ, λοιπόν, μας ενημερώνει η Κατερίνα Ντούσκα, ότι οι μουσικοί δεν μπορούν να μιλούν για κυβερνήσεις και κράτη! (Ακούτε τα κόκκαλα που τρίζουν;;; )

Στη συνέχεια, μας ενημερώνει ότι το μποϊκοτάζ στους δολοφόνους του Ισραήλ είναι… λογοκρισία!!!

«Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει (εδώ η τραγουδίστρια παθαίνει Ρίτσο απ’τα Λιντλ) και γι’ αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική. Αν αυτό με ρωτάτε. Δεν έχω δει ποτέ τον διαγωνισμό να συμπεριφέρεται ρατσιστικά και να κάνει διακρίσεις. Άλλο το τι κάνουν τα κράτη . Και για αυτό θεωρώ ότι έχει αντέξει τόσο πολύ μέσα στον χρόνο η Eurovision.

Άλλο Eurovision, άλλο τα κράτη, επίσης άλλο αγάπη και άλλο σεξ, όπως τραγουδούσαν κάποτε οι αλήστου μνήμης Ηi-5. Λες και ο διαγωνισμός δεν οργανώνεται από κράτη, λες και δεν προανήγγειλε ήδη από πέρσι δια στόματος της νικήτριάς του Νέτα Μπαρζιλάι πως θα μετέφερε το διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ, ακριβώς για να νομιμοποιήσει την παράνομη μεταφορά της πρωτεύουσάς του στο διεθνές ακροατήριο. Αλλά είπαμε, αυτά είναι για τους πολιτικούς και όχι για ταπεινούς μουσικούς που αγαπάνε όλο τον κόσμο».

Και το πλυντήριο της Ντούσκα, ολοκληρώνεται με τα παρακάτω:

«Το Ισραήλ πάντα συμμετείχε και αγκαλιαζόταν από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο θα φιλοξενηθεί κάπου ο διαγωνισμός, δεν είναι πολιτικό το θέμα. Σκοπός του είναι να γεφυρώνονται οι διαφορές, συμμετέχουν χώρες από τη Δύση, από την Ανατολή, πολύ διαφορετικά πολιτεύματα μεταξύ τους, διαφορετικές θρησκείες.

Όλοι εκείνη τη στιγμή έρχονται κοντά, συνυπάρχουν σε έναν θεσμό, που αυτό σαν γεγονός είναι φοβερό. Κρατάνε όλοι τη σημαία της χώρας τους σε ένα ενιαίο κοινό, ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι διασκεδάζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει έχθρα».

Highlights των παραπάνω, αφενός το πόσο αγαπητό είναι το Ισραήλ και αφετέρου ότι «δεν υπάρχει έχθρα» όταν παραδίπλα σφάζονται άνθρωποι και ένας λαός βρίσκεται υπό κατοχή.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ