δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αποχωρήσεις και καταγγελίες για μαύρο χρήμα στη Χρυσή Αυγή!


Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η ευρωομάδα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, διαλύεται!

Μετά τον αντιστράτηγο ευρωβουλευτή Ελευθέριο Συναδινό, που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και έχει ήδη συμμαχήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, διαφοροποιήθηκε και ο έτερος αντιστράτηγος ευρωβουλευτής, Γεώργιος Επιτήδειος.

Ο Επιτήδειος, όχι απλώς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά προχώρησε και σε καταγγελίες!

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι του παίρνουν την έδρα για να τη δώσουν σε «παλαιά στελέχη», δηλαδή στον Λαγό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραγκωνίζεται μαζί με τον Λάμπρο Φουντούλη για να προωθήσει, ο Μιχαλολιάκος, στη θέση τους, την υποψηφιότητα του υπόδικου Γιάννη Λαγού.

Εννοείται, ότι ο Επιτήδειος, δεν έγινε αντιφασίστας ξαφνικά, ούτε είναι πολέμιος της ναζιστικής ιδεολογίας. Για τις καρέκλες τσακώνονται απλά!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών, διότι έχω πλεονέκτημα απέναντί τους, λόγω της θέσεώς μου».

Όπως φαίνεται, είναι «ανάγκη και κόψιμο» για την Χρυσή Αυγή να εκλέξει τον Γιάννη Λαγό στην ευρωβουλή, με τον προφανή λόγο να τον προστατέψει από ενδεχόμενες μελλοντικές διώξεις, μέσω της εκλογής. Για να τον εκλέξουν έχουν ήδη κόψει και τους τρεις ευρωβουλευτές από το ευρωψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών.. Βέβαια, ο Λαγός εμπλέκεται σε πολλές από τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξετάζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Συναδινός καταγγέλλει τα «μαύρα» λεφτά στα ταμεία των φασιστών

Πέρα από τη διάλυση της ευρωομάδας της Χρυσής Αυγής, ήρθε και άλλη μία αναμπουμπούλα!

Ο Συναδινός, ο αντιστράτηγος και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε πέρσι, προχώρησε σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Συναδινός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χαρακτήρισε «κλειστό κλαμπ» τη Χρυσή Αυγή, όπου επικρατεί οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να έχει διορίσει ως συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και σε όποια άλλη θέση του κόμματος αρκετά άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως αναφέρει, αποτελούν ο τρόπος που μπήκε στη Βουλή η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, αλλά και το πως εκλέχθηκε ο σύντροφος της κόρης του, Ματθαιόπουλος.

Ακόμα, όπως ανέφερε, η Χρυσή Αυγή, αφότου σταμάτησε η χρηματοδότησή της λόγω της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Βέβαια, ο Μιχαλολιάκος προέτρεπε να καταβάλλονται αυτά τα ποσά «μαύρα»!

Τέλος, ανέφερε ότι στα ταμεία της Χρυσής Αυγής συνολικά έχουν κατατεθεί 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα πήγαιναν «για κοινωνικό έργο», ωστόσο κανείς δεν ξέρει που πήγαν.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΦΑΣΙΣΜΟΣΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ