δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

320 οι νεκροί - Ανέλαβε την ευθύνη το ISIS


Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στην Σρι Λάνκα, ανήμερα του καθολικού Πάσχα, σε εκκλησίες και ξενοδοχεία. Μέχρι χθες τα δεδομένα ήταν 290 νεκροί και 500 τραυματίες. Ωστόσο, στα τραύματά τους υπέκυψαν 30 ακόμη άνθρωποι, εκτοξεύοντας τον αριθμό των νεκρών στους 320.

Σήμερα, την ευθύνη για τις πολλαπλές επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος, μέσω της ιστοσελίδα AMAQ.

Η εξτρεμιστική οργάνωση του ISIS δεν παρουσίασε αποδείξεις ότι κρύβεται πίσω από το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα, όμως σύμφωνα με ειδικούς, οι επιθέσεις έφεραν τη «σφραγίδα» της.

Ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ISIS κρύβεται πίσω από την επίθεση και υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα ελέγξουν τους ισχυρισμούς αυτούς περεταίρω, εξετάζοντας πολίτες της Σρι Λάνκα που είχαν ενταχθεί στον ISIS. Στις έρευνες, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης, συμμετέχει και η Ιντερπόλ.

Όμως, ο υπουργός Άμυνας της χώρας έδειξε ως υπεύθυνες δύο ντόπιες ισλαμιστικές οργανώσεις, λέγοντας: «Έγινε από την National Thowheeth Jama'ath (NTJ) μαζί με την JMI».

Μάλιστα, έχουν συλληφθεί 40 άτομα, μέχρι στιγμής, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης NTJ, η οποία ήταν σχεδόν άγνωστη μέχρι τις επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρουβάν Βιζεβαρντένε, διατύπωσε δημόσια την άποψη, επικαλούμενος προκαταρτικές έρευνες, ότι οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε αντίποινα για τις μαζικές δολοφονίες σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ενώπιον του κοινοβουλίου: «Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που διαπράχθηκε σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς».

Χάος ασυνεννοησίας: Οι αρχές ήξεραν ότι θα γίνουν επιθέσεις αλλά αδράνησαν

Τονίζεται, ότι χθες έγινε γνωστό ότι η τοπική NTJ είχε προειδοποιήσει για τα χτυπήματα πριν από δύο εβδομάδες. Οι αρχές αδράνησαν και απλώς αναζητούσαν στο εξωτερικό τους «εγκεφάλους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι πληροφορίες δεν έφτασαν ποτέ στην κυβέρνηση, παρόλο που ο στρατός και η αστυνομία είχαν προειδοποιήσει για τις επιθέσεις, χωρίς να λάβουν μέτρα.

Εθνικό πένθος...

Η σημερινή ημέρα έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων.

Το νησί των 21 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο αφού δεκάδες από τους 500 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

#ISIS #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣΕΠΙΘΕΣΕΙΣ