δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής


Σήμερα, 20 Απριλίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης δολοφόνων φασιστών.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μοναδική περίπτωση ποινικής υπόθεσης εντός και εκτός Ελλάδας, κατά την οποία καταλογίζονται σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος, και όχι μόνο, αδικήματα ακραία βίαιων ενεργειών μίσους κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων με κορωνίδα, την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013.

Ανάμεσα στους 69 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο αρχηγός και όλοι οι εκλεγμένοι το 2012 βουλευτές του κόμματος.

Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο εισαγγελέας αποφάσισε επιτέλους να ερευνήσει την περίπτωση των ναζί.

Ηρωική μορφή στο δικαστήριο και στον αγώνα κατά του ναζισμού στέκεται πάντα παρούσα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Η καθυστέρηση της δίκης εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν διαγράφονται με μία επίσκεψη λίγο πριν τις εκλογές.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2020, όταν και θα ακουστεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Το σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η δίκη είναι η εξέταση των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μάρτυρες υπεράσπισης των οποίων τα ονόματα είχαν δοθεί από τους χρυσαυγίτες, είτε δεν εμφανίστηκαν ποτέ, είτε ήταν γονείς ή συγγενείς των φασιστών, καθώς κανείς άλλος δεν θέλει να τους υπερασπιστεί. Πάντως και όλοι όσοι εμφανίστηκαν, ίσως θα ήταν καλύτερο για τους ναζί να μην εμφανίζονταν ποτέ (!), διότι έπεσαν σε φοβερές αντιφάσεις και είπαν κατάφορα ψέματα. Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν απλά να σώσουν το «τομάρι» των παιδιών τους, χωρίς να δίνουν κανένα άλλοθι στην εγκληματική οργάνωση, αντιθέτως το μόνο που προσπάθησαν να αποδείξουν είναι ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή, παρόλο που υπάρχουν αποδείξεις μέσω υλικού, στο οποίο διακρίνονται να χαιρετούν ναζιστικά και να βρίσκονται δίπλα σε γνωστούς χρυσαυγιτοσυμμορίτες.

Στα προηγούμενα στάδια της δίκης, όλα αυτά τα χρόνια, εξετάστηκε πλήθος στοιχείων και αποδείξεων, καθώς και μάρτυρες, έγγραφα κλπ, που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Από τα στοιχεία αυτά (προφανώς), προκύπτει ξεκάθαρα, η ιδεολογική τοποθέτηση της οργάνωσης, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και της Χούντας.

Προκύπτει ακόμα, ότι σε όλες τις επιθέσεις που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή ο τρόπος δράσης είναι κοινός, με οργανωμένες ομάδες- τάγματα εφόδου που κινητοποιούνται μέσω της ιεραρχίας και δρουν με τρόπο στρατιωτικό, ακαριαία και αιφνιδιαστικά.

Τέλος, προκύπτει και η σχέση των ταγμάτων εφόδου με την ηγεσία του κόμματος, καθώς από εκείνους λάμβαναν τις εντολές για επιθέσεις, αλλά και για τα βήματά τους μετά από αυτές.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής άργησε πολύ να ολοκληρωθεί για συγκεκριμένους λόγους, ολοφάνερα πολιτικούς, με τον Σύριζα να την καθυστερεί για να παρουσιάζει στην κοινωνία ότι υπάρχει λόγος να μένει στην κυβέρνηση και τώρα να επανεκλεγεί, γιατί η Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία μαζί τους, μπορεί να τους ρίξει στα μαλακά.

Ο φασισμός δεν είναι πολιτικό παιχνίδι, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Και ολόκληρη η κοινωνία περιμένει να τους δει μέσα στην φυλακή, μέχρι να σαπίσουν.

#ΠΑΥΛΟΣΦΥΣΣΑΣ #ΜΑΓΔΑΦΥΣΣΑ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ