δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απαλλαγή Τσουκάτου προτείνει η εισαγγελέας: Δεν μπήκαν τα λεφτά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!


Η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, πρότεινε την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε λάβει το 1999 από τη Siemens, στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας.

Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά εκτιμάει, λοιπόν, ότι τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι ο Τσουκάτος το έχει επιβεβαιώσει!

Συγκεκριμένα, ο Τσουκάτος είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως τα χρήματα της Siemens είχαν όντως κατατεθεί στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, είχε εμφανιστεί ως «αποδιοπομπαίος τράγος» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικά με τις μίζες που κατηγορείται ότι έλαβε από τη Siemens, αναφέροντας:

«Ο ισολογισμός του 1999 που στο συνολικό ποσό περιλαμβάνει και αυτά τα χρήματα. Οι καταθέσεις των δυο ταμιών που λένε πως ο Τσουκάτος έφερε αυτά τα χρήματα, τα μετρήσαμε και τα πήραμε. Έφερνε άλλωστε πολλά περισσότερα, είπαν».

Ωστόσο, είχε υποστηρίξει πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δεν ήταν ενήμερος αφού «δεν ασχολούνταν με τα οικονομικά του κόμματος»!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, ο Τσουκάτος έλαβε το χρηματικό ποσό από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens ωστόσο, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Έτσι, εφόσον η εισαγγελέας λέει ότι δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία και εφόσον η κατηγορία για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι για άμεση συνέργεια σε δωροληψία αγνώστων υπαλλήλων, πρέπει ο ίδιος να αθωωθεί!

Ο συνήγορος του Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος βγήκε να πανηγυρίσει, αλλά ισχυριζόμενος ότι η αιτιολογία της εισαγγελέως είναι λάθος!

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Ο ορισμός του ότι να’ ναι!

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΠΑΣΟΚ