δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σέρνουν σε δίκη δήμαρχο στην Ιταλία επειδή βοήθησε μετανάστες


Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο δήμαρχος του χωριού Ριάτσε στην Καλαβρία, Ντομένικο Λουκάνο, σύρεται σε δίκη γιατί ...υπέθαλψε μετανάστες!

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακοδιαχείρισης και της εύνοιας κι υπόθαλψης μεταναστών, όπως αποφάσισε η τοπική Εισαγγελία του Λόκρι.

Ο λεγόμενος «αντάρτης» δήμαρχος του χωριού υποδέχτηκε με χαρά και ενέταξε στην τοπική κοινωνία χιλιάδες μετανάστες, φροντίζοντας εκτός από την καλή διαβίωσή τους στην περιοχή και για την επαγγελματική κατάρτισή τους!

Εξαιτίας των παραπάνω κατηγοριών, τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και δικαιώθηκε από το Εφετείο.

Παρά, όμως, την ετυμηγορία του Εφετείου που τον δικαίωνε, ο Ντομένικο Λουκάνο, θα προσαχθεί τελικά σε δίκη...

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε εφτάωρη σύσκεψη, όπου η δικαστής Αμέλια Μοντελεόνε αποφάσισε να καθίσει στο εδώλιο τον δήμαρχο Λουκάνο και άλλους 26 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τη σύντροφό του Λεμλέμ Τεσφαχούν.

Ο ίδιος δήλωσε: «Έχω μείνει άφωνος που με ξαναπροσάγουν σε δίκη, ακόμη κι αφού όλες οι κατηγορίες κατέπεσαν στο Εφετείο. Προφανώς αυτό που ισχύει στη Ρώμη δεν ισχύει στο Λόκρι. Όμως θα το αντιμετωπίσω με θάρρος και η αλήθεια θα λάμψει από μόνη της».

Έτσι, στην δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου του 2019, ο Ντομένικο Λουκάνο, θα κληθεί να αποδείξει ότι το «πρότυπο υποδοχής και ενσωμάτωσης μεταναστών του Ριάτσε» δεν υποκρύπτει κάποιο εγκληματικό σύστημα για την διασπάθιση των κοινοτικών πόρων, όπως υποστηρίζει η τοπική δικαιοσύνη.

Ωστόσο, θα διερωτάται κανείς αν οι κατηγορίες έχουν βάση. Αν όσοι σέρνουν σε δίκη τον «αντάρτη δήμαρχο» έχουν να του προσάψουν το οτιδήποτε. Ακόμα, εύλογη είναι η σκέψη μήπως ο δήμαρχος με δικαιολογία τους μετανάστες, κατασπατάλησε ή και έκλεψε κοινοτικούς πόρους..

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ότι η τοπική δικαιοσύνη ουδέποτε έχει καταθέσει την παραμικρή απόδειξη που να επιβεβαιώνει την απόφασή της να συνεχίσει τη δίωξη και την εκτόπιση του Λουκάνο σε κατ’ οίκον περιορισμό μακριά από το χωριό...

Παρόλα αυτά, προσπάθησαν να του προσάψουν τις κατηγορίες για προτροπή και υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και παρατυπίες στην ανάθεση διαγωνισμών για την διαφοροποιημένη συλλογή απορριμμάτων. Όμως το Εφετείο που εξέτασε πάντως το κατηγορητήριο, έπειτα από προσφυγή του Λουκάνο, έκρινε πως στο Ριάτσε δεν υπήρξαν ούτε παρατυπίες, ούτε απάτες, ούτε ευσταθεί κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες που πήγαν να του φορτώσουν.

Με απλά λόγια, τα κίνητρα με τα οποία σέρνουν σε δίκη τον δήμαρχο είναι καθαρά ρατσιστικά, ότι δηλαδή φέρθηκε ανθρώπινα στους μετανάστες, προσφέροντας τους μία αξιοπρεπή ζωή.

Αυτό δεν κάνει εντύπωση, ειδικά για την Ιταλία, όπου παρατηρείται ανοιχτά ακροδεξιά και αντιμεταναστευτική στροφή τα τελευταία χρόνια..

Πάντως, ο δήμαρχος όπου έχει διατελέσει τρεις συνεχόμενες θητείες και δια νόμου απαγορεύεται να διεκδικήσει μία τέταρτη, δηλώνει αποφασισμένος «να συνεχίζει να στηρίζει το σχέδιο».

#ΙΤΑΛΙΑ #ΙΤΑΛΙΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΘΟΡΑ