δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Πειράγματα» χαρακτηρίζουν οι κατηγορούμενοι τα βασανιστήρια στον Γιακουμάκη...


Συνεχίζεται η δίκη των 9 Κρητικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση, που μέσα από τα βασανιστήριά τους στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον έστειλαν στον θάνατο.

Εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, για τους οποίους το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους, καθώς την πρώτη ημέρα της δίκης δεν είχαν παρουσιαστεί.

Ακόμα, αποφασίστηκε η επανεξέταση του μάρτυρα για τον οποίον, χθες, ο εισαγγελέας είχε διατάξει την προσωρινή κράτησή του με την υπόνοια της ψευδορκίας.

Στην χθεσινή απολογία του, ο συγκεκριμένος πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, εμφανίστηκε να μην θυμάται τι είχε καταθέσει αρχικά στην αστυνομία...

Μάλιστα, υποστήριξε ότι για ορισμένα περιστατικά είχε άγνοια, όμως αυτά αναγράφονται στην κατάθεσή του (!!!!) και γι' αυτό το δικαστήριο διέταξε να κρατηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Ο εισαγγελέας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Σήμερα που κατέθεσε ξανά, σχετικά με τρία βίντεο, τα οποία δείχνουν πως η παρέα των Κρητικών «πάλευε στο κρεβάτι, ενώ ακουγόταν κάποιος να τραγουδάει μέσα από μία ντουλάπα», αποδέχτηκε ότι τα γνώριζε!

Ακόμα ένας μάρτυρας που κατέθεσε χθες ανέφερε ότι τα ...«πειράγματα» που γίνονταν εις βάρος του Βαγγέλη ήταν όντως ακραία. Όμως αυτό δεν το είχε αναφέρει στην αρχική του κατάθεση! Όταν ρωτήθηκε από την έδρα γιατί το απέκρυψε, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι: «αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

«Πειράγματα» χαρακτηρίζουν οι κατηγορούμενοι τα βασανιστήρια σε βάρος του Γιακουμάκη...

Οι δύο κατηγορούμενοι που κατέθεσαν σήμερα, χαρακτήρισαν «πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα» τα όσα του έκαναν...

Ο ένας κατέθεσε ότι ήταν πειράγματα, λοιπόν, ότι «του πέταξαν νερό από τον βραστήρα» «οι καρπαζιές στο σβέρκο του Βαγγέλη», «το κυνήγι στους ορόφους», «η μονωτική ταινία που του τύλιξαν στο κεφάλι», «το κλείσιμο του στην ντουλάπα», «τα αντικείμενα που του πετούσαν», «τα τραγούδια που τον ανάγκασαν να λέει», «οι κλωτσίες με τα στιβάνια»..

Ενώ άλλος μάρτυρας παραδέχτηκε ότι «σε εκδρομή της σχολής χτύπησε με σφαλιάρες τον Γιακουμάκη» και, όπως και οι υπόλοιποι πρώην σπουδαστές, χαρακτήρισε τις πράξεις του «πειράγματα», με την δικαιολογία ότι τότε ήταν 16 χρονών. Ο ίδιος, ωστόσο, ανέφερε ότι ήταν παρών σε δύο άλλα περιστατικά σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ότι, δηλαδή, του «πέταξαν νερό από τον βραστήρα» και ότι «τον κλωτσούσαν με τα "στιβάνια"»...

Τέλος, η τρίτη μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι με προτροπή καθηγήτριας είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι η συγκάτοικός της, η οποία ήταν στην «παρέα των Κρητικών», έφερε στο δωμάτιο και έκρυψε ένα σκληρό δίσκο και της ζήτησε να ξεχάσει αυτό που είδε.

«Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ακούγοντας τις καταθέσεις.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ