δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ταυτοποιήθηκε και ...εξαφανίστηκε ο άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι!


Τις τελευταίες μέρες αναζητείτο ο άνδρας που έγινε γνωστός ως ο «άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι», ο οποίος φαινόταν να έχει ρόλο κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου, που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε δημόσια θέα στην Ομόνοια τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forenscic Architecture ανέλυσε το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό από τη δολοφονία του Ζακ και έθεσε το ερώτημα: «Ποιος είναι ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;» Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απαθανατιστεί σε διάφορα βίντεο και φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα στην Ομόνοια, να παρακολουθεί από κοντά την δολοφονία και να μιλάει στο κινητό του. Μάλιστα, ενώ η αστυνομία λέει ότι δεν τον γνωρίζει, είναι ο μόνος που πλησιάζει τους μπάτσους φορώντας πολιτικά ρούχα, ενώ στη συνέχεια με χαρακτηριστική άνεση πλησιάζει και τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Σε ένα σημείο φαίνεται να κρατάει ένα αντικείμενο που μοιάζει με το πτυσσόμενο κλομπ που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ....

Ακόμα, ο άνδρας φέρεται να εμπόδισε τον Ζακ Κωστόπουλο να μπει στον φούρνο «Βενέτη». Και ενώ είναι τόσο κοντά από την αρχή έως το τέλος της δολοφονίας του άτυχου Ζακ και παρά τις εκκλήσεις για μάρτυρες, δεν εμφανίστηκε ποτέ να καταθέσει.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τον συγκεκριμένο άντρα ήταν:

Ποιος είναι τελικά ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι;

Γιατί του επιτρέπεται να είναι τόσο κοντά στη σκηνή του εγκλήματος;

Γιατί του επιτρέπεται να είναι τόσο κοντά και με τέτοια άνεση, μετέπειτα στους μπάτσους την ώρα που φορούν χειροπέδες στον Ζακ;

Στα δύο τελευταία ερωτήματα δεν έχει δοθεί απάντηση, ωστόσο ο άντρας μετά την μαζική κινητοποίηση των χρηστών του διαδικτύου, βρέθηκε.

Δύο άτομα που τον γνωρίζουν καλά βεβαίωσαν ότι είναι αυτός που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο και κατέθεσαν στον ανακριτή που διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του όπου δεν εντόπισαν κανέναν...

Όμως, όπως έγινε γνωστό από τους μάρτυρες που τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιχειρηματίας και έλεγε ότι είχε πέντε γραφεία ταξιδιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικευόταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα ταξίδια σε πόλεις της Τουρκίας και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει γεννηθεί.

Αρκετά από τα γραφεία του έχουν κλείσει και έκτοτε «τριγυρνούσε» στην περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Κάνιγγος, όπου αρκετοί τον γνώριζαν.

Ακόμα, αν και φέρει τουρκικό όνομα, εφόσον ο πατέρας του είναι Τούρκος, εκείνος χρησιμοποιεί το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του.

Από τα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του, η αστυνομία βρήκε περισσότερο φωτογραφικό υλικό και τον ταυτοποίησε, ενώ έμαθε και την διεύθυνσή του στο Παλαιό Φάληρο όπου και τον αναζήτησαν.

Έμαθαν όμως από τους γείτονες, όταν δεν τον βρήκαν, ότι έχει εξαφανιστεί...

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ