δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ανδρέα ακούς τα βραχιολάκια;


Τις προηγούμενες ημέρες η εισαγγελία κατά της διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργού Υγείας (2011-2012) προκειμένου να τον καλέσει ως ύποπτο να δώσει εξηγήσεις για την διάπραξη κακουργηματικής δωροδοκίας.

Μετά τις εξελίξεις της διαβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis και την ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για δωροδοκία, που καλείται να δώσει στη Δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός, συνεχίζεται η έρευνα για τους Σαμαρά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και Σαλμά, ενώ στο αρχείο περνά η υπόθεση που αφορά τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ενδείξεις ύστερα από μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για το σκάνδαλο της Novartis, για διάπραξη ενός κακουργήματος με βαριά ποινική απαξία κι ακόμα μεγαλύτερη ηθική, γιατί αφορά σε τυχόν δωροδοκία επ’ αφορμή των καθηκόντων του Λοβέρδου ως υπουργού Υγείας.

Το σκάνδαλο που αφορά τις μαγειρεμένες τιμές των φαρμάκων με υπουργική απόφαση, κόστισε στο δημόσιο 65 εκατομμύρια ευρώ!

Για τον Λοβέρδο έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ένας ακόμα, που δεν είναι άλλος από έναν άνθρωπο με σημαντικό ρόλο στο υπουργείο Υγείας στον τομέα τιμολόγησης των φαρμάκων, ο οποίος στη συνέχεια εργάστηκε στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι γνωρίζει ότι ο Λοβέρδος δωροδοκήθηκε!

Η μαρτυρία του:

«Γνωρίζω ότι ο Λοβέρδος για τη συγκεκριμένη περίπτωση δωροδοκήθηκε. Πιθανολογώ ότι η δωροδοκία μεθοδεύτηκε ως εξής. Στις 21 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.52 εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Φρουζή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis και τον οικονομικό διευθυντή της Novartis με τίτλο «παρακαλώ λάβετε υπόψη». Πιθανολογώ δεδομένης της ώρας ότι το μήνυμα εστάλη από το κινητό τηλέφωνο του Φρουζή λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφερόταν τα εξής: Ο αντιπρόεδρος ζητεί να λάβει έκτακτη αύξηση του προϋπολογισμού του τμήματος του ύψους 200.000 ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2012. Ο Φρουζής ζητούσε με επιμονή αυτή την αύξηση του προϋπολογισμού ώστε η εταιρεία να πετύχει τους φιλόδοξους στόχος της. Ο Φρουζής ανέφερε ότι χρειάζεται συμμαχίες από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους σχετικούς τομεάρχες υγείας διότι διέβλεπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας. Το δώρο που έλαβε για την τιμολόγηση των δύο φαρμάκων ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά!!».

Η μαρτυρία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα:

«Ο Φρουζής συναντιόταν με το Λοβέρδο τακτικά τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και σε άλλους χώρους. Ο Λοβέρδος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Novartis όπως το ζητούσε κατά περίπτωση ο Φρουζής, αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούσε την ταχεία τιμολόγηση των προϊόντων της και επηρέαζε με αυτό τον τρόπο και την αποζημίωση. Για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο θα πρέπει πρώτα να αποζημιωθεί, επί υπουργίας Λοβέρδου και σε συνεργασία με τη γενική Γραμματέα Αθηνά Δρέττα ενώ δεν κυκλοφορούσε κανένα νέο φάρμακο για ενάμιση περίπου χρόνο, με σκοπό να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη, παρενέβη ο Φρουζής ο οποίος με το προαναφερόμενο τρόπο χρημάτισε και τους δύο με ικανά χρηματικά ποσά προκειμένου να αποζημιώσουν το φάρμακο Gilenya το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό και αφορά την σκλήρυνση κατά πλάκας. Πράγματι το φάρμακο αποζημιώθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία αποφέροντας τεράστια κέρδη στη Novartis. Aντίθετα δεν αποζημιώθηκε κανένα άλλο φάρμακο άλλης εταιρείας και αυτό δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στο χώρο των υπολοίπων φαρμακευτικών εταιρειών.

Στη συνέχεια κατά την περίοδο 2013 εμφανίζεται σύμβουλος συνεργάτης του Λοβέρδου ο κ. Μανιαδάκης καθηγητής της εθνικής σχολής Δημόσιας υγείας ο οποίος εισέπραττε χρήματα προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Novatris εν γνώση του υπουργού».

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά!

Πρόσφατα βρέθηκε καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «Open». Εκεί σε ερώτηση σχετικά με το σκάνδαλο, απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος πως όλοι είναι αθώοι. Περιμένω τη Δικαιοσύνη -με μεγάλη καθυστέρηση πρέπει να πω- επιτέλους να μας πει τι έχει βρει σε αυτή την υπόθεση. Δεν σημαίνει a priori, να το τονίσω αυτό, ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι».

Λίγες μέρες μετά και αφού καλέστηκε ο Λοβέρδος από την δικαιοσύνη, και από εκεί που ο Κούλης δεν ήταν σίγουρος για την αθωότητα όλων, η Νέα Δημοκρατία, ξαφνικά απεφάνθη ότι πρόκειται για σκευωρία! Μάλιστα, χωρίς καν να είναι γνωστή η δικογραφία, η ΝΔ εγγυάται για την αθωότητα όχι δικού της Υπουργού, αλλά Υπουργού του ΠΑΣΟΚ!!!

Στην συνέχεια μπαίνει στο κόλπο ο Άδωνις! Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αρχίζει να εξαπολύει απειλές για ισόβια φυλάκιση στους «σκευωρούς» και τους μάρτυρες, ενώ προανναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ειδικά δικαστήρια κλπ!

Στην συνέχεια για σκευωρία μιλάει και ο ίδιος ο Λοβέρδος! Αρχίζει να εξαπολύει ύβρεις, να βγάζει ανακοινώσεις και να αναφέρει: «Δεν μπορούν να ακουμπήσουν εμένα και το κόμμα που ανήκω», αλλά και ότι είναι ο πιο στοχοποιημένος Έλληνας πολιτικός!!!

Έπειτα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πείσουν τους πάντες πως δεν υπάρχει καθόλου σκάνδαλο γιατί δεν βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς. «Πού είναι τα λεφτά που αποδεικνύουν το έγκλημα»; «Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς». Λες και οι ένοχοι θα κυκλοφορούσαν με 500ευρω κολλημένα στο κούτελο! Άρα αφού δεν τα είδαμε με τα μάτια μας, ΑΘΩΟΙ!

Παρόλο, όμως, που δεν είδαμε τα ίδια τα χρήματα με τα μάτια μας, έρχεται να τους κάψει μία ακόμα μαρτυρία!

Μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει πως μετέφερε χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο εκ μέρους της Novartis. Τα παρέλαβε από τα κεντρικά της φαρμακευτικής και τα μετέφερε με ταξί στο γραφείο του πολιτικού!!!

Πλήθος στοιχείων, εγγράφων και μαρτυριών «καίει» τον Λοβέρδο, τον πλέον «στοχοποιημένο» πολιτικό και έχει τρομοκρατηθεί το μισό πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα τις αμήχανες κινήσεις, τις απειλές και τις αντιφάσεις!

Αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο...

#ΣΚΑΝΔΑΛΑ #NOVARTIS