δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Δύο ακόμα χρόνια χωριστά τα παιδιά των μεταναστών από τους γονείς τους στις ΗΠΑ


Δύο ακόμα χρόνια χωρίς τα παιδιά τους θα παραμείνουν οι μετανάστες στις ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ, τόσο θα χρειαστεί για να γίνει η ταυτοποίηση και επανένωση των 47.000 ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.

Τα παιδιά των μεταναστών χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα πλαίσια της «μηδενικής ανοχής» των ΗΠΑ στο μεταναστευτικό.

Το μέτρο ξεκίνησε με στόχο να αποθαρρύνει τους μετανάστες να πάνε στις ΗΠΑ, διότι θα χωρίζονταν από τα παιδιά τους, τα οποία θα διέμεναν σε κρατικές δομές.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ντάνα Σαμπρόου, αποφασίστηκε να σταματήσει ο διαχωρισμός των οικογενειών.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή τα 2.700 παιδιά που διαμένουν σε κρατικές δομές να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Όμως στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι μόνο αυτά τα 2.700 παιδιά που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, αλλά χιλιάδες περισσότερα.

Συγκεκριμένα, το νούμερο έφτασε τα τρομακτικά επίπεδα των 47.000 ασυνόδευτων παιδιών που κρατούνταν από τις αρχές, των οποίων τώρα πρέπει να μελετηθούν οι περιπτώσεις τους ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Η διαδικασία αυτή θα πάρει 2 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε και εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του στατιστικού μοντέλου, του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και των συναντήσεων που θα χρειαστούν στη συνέχεια.

«Οι εναγόμενοι εκτιμούν ότι η ταυτοποίηση όλων των παιδιών … θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 μήνες και ενδεχομένως ακόμη και 24 μήνες»

Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής και των πιέσεων ο Τραμπ αναγκάστηκε να ανακαλέσει το απάνθρωπο μέτρο του διαχωρισμού των οικογενειών και άρχισε να παριστάνει τον «συντηρητικό ανθρωπιστή», δηλώνοντας:

«Θα έχουμε ισχυρά, πολύ ισχυρά σύνορα, αλλά θα κρατήσουμε τις οικογένειες ενωμένες».

Την ίδια ώρα, η Αμερικανική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δηλώνει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε ως επείγουσα».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης ανέφερε:

«Η κυβέρνηση μπόρεσε να συγκεντρώσει πολύ γρήγορα τα μέσα που χρειάζονταν προκειμένου να αποχωρίσει αυτά τα παιδιά από τις οικογένειές τους και τώρα θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις που χρειάζονται για να διορθώσουν αυτό που έκαναν».

#ΗΠΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ #ΤΡΑΜΠ