δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Καταδικάστηκε ομογενής ιερέας από την Αυστραλία για βιασμό 12χρονου αγοριού


Μία ανατριχιαστική ιστορία έφερε στο φως το ομογενειακό δίκτυο της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βικτώριας καταδίκασε, πριν λίγες μέρες, σε δεκαετή κάθειρξη τον ιερέα της Καθολικής εκκλησίας, Παύλο Παύλου.

Ο ομογενής ιερέας βίαζε κατ’ επανάληψη ένα 12χρονο αγόρι, από το 2003 έως το 2004.

Ο παιδεραστής υποσχέθηκε να φροντίσει την οικογένεια του 12χρονου αγοριού, το οποίο τελικά κατέληξε να βιάζει κατ’ εξακολούθηση.

Ο 59χρονος σήμερα παπάς ήταν οικογενειακός φίλος με τους γονείς του τότε 12χρονου παιδιού.

Η πολύτεκνη οικογένεια περνούσε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, με τον πατέρα να είναι στο νοσοκομείο και να παλεύει με τον καρκίνο, και με την μάνα να κάνει 3 δουλειές για να μπορέσει να ζήσει τα 6 παιδιά της.

Ο παπάς εκμεταλλευόμενος την θέση του ως φίλος του άρρωστου με καρκίνο και νεκρού σήμερα φίλου του και την κατάσταση της οικογένειας, διέπραξε ένα από τα πλέον «ειδεχθή» εγκλήματα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δικαστής Greg Lyon κατά την ανακοίνωση της ποινής του.

Ακόμα ο δικαστής είπε στον ιερέα: «Θα πρέπει να ντρέπεσαι για την κατάχρηση της εμπιστοσύνης που έδειξε η οικογένεια σε σένα και τις απάνθρωπες πράξεις σου».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Παύλου πήγε να μείνει στο σπίτι του καρκινοπαθή φίλου του όσο εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο, ώστε να βοηθήσει την οικογένεια...

Εκεί βρήκε αφορμή να είναι πολύ κοντά στο παιδί, αλλά αυτό επεκτάθηκε με τον παπά να καλεί και στο δικό του σπίτι τον 12χρονο, με δικαιολογία ότι θα τον απασχολούσε σε διάφορες δραστηριότητες.

Κάθε φορά που βίαζε το παιδί, για να του κλείσει το στόμα του έλεγε ότι του συμβαίνει αυτό γιατί είναι «παιδί του Θεού» και έχει «ξεχωριστές ικανότητες».

Το παιδί όντως δεν μίλησε για χρόνια.

Ως άνδρας πια, κατήγγειλε, 13 χρόνια μετά, τους βιασμούς..

Ο Παύλος Παύλου αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το αγόρι.

Αργότερα αποδέχθηκε εντούτοις την ενοχή του στις τρεις κατηγορίες της σεξουαλικής διείσδυσης σε παιδί κάτω των 16 ετών.

Αυτή δεν ήταν ο μόνη κατηγορία που αντιμετώπισε ο βιαστής ιερέας.

Λίγο μετά αφού χειροτονήθηκε, κατηγορήθηκε ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα αγόρι που πήγαινε στο ιερό και βοηθούσε με τα των ιεροτελεστιών.

Ακόμα, λίγο καιρό αργότερα η αστυνομία εντόπισε ότι είχε στην κατοχή του παιδικό πορνογραφικό υλικό αλλά δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε εν αγνοία του στον υπολογιστή του.

Σήμερα ο παιδεραστής έχει ήδη εκτίσει ήδη 203 ημέρες στη φυλακή, στην οποία θα παραμείνει για τουλάχιστον εφτά ακόμα χρόνια πριν έχει το δικαίωμα αναστολής της υπόλοιπης ποινής του.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #παιδεραστία