δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αύριο δικάζεται ο Πελετίδης επειδή έκανε πάρκο έναν σκουπιδότοπο!


Η δίκη είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 1 Απριλίου και ενώ μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο, δεν είναι.

Στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, θα καθίσουν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστος Κορδάς για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Ο χώρος αυτός ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την Πάτρα.

Ο τεράστιος σκουπιδότοπος, έγινε τεράστιο πάρκο, με πράσινο, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής και καθημερινά τον επισκέπτονται χιλιάδες κάτοικοι της Πάτρας.

Όπως τονίζει ο Δήμος, ο πατραϊκός λαός δεν χρεώθηκε με εργολαβίες.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος κατηγορούνται για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου»... Αυτή είναι η κατηγορία!

Όλοι στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη για τη δικαστική δίωξη!

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Σωματεία Εργαζομένων απευθύνουν με αποφάσεις τους, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της πόλης, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα Δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 1η Απρίλη 9 το πρωί.

Οι κάτοικοι της Πάτρας καλούνται να βρεθούν και να συμπαρασταθούν στον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστο Κορδά που δικάζονται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.

Τα καλέσματα:

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στο ψήφισμά της αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα "κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου", όπως λένε. Το "έγκλημα" ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. "Παρανόμησε", γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν "παρανόμησε", αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με τη μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα Δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα. Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων:

«Την Δευτέρα 1η Απρίλη ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης δικάζεται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.

Κατηγορείται γιατί ένας σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε χώρο αναψυχής και άθλησης.

Κατηγορείται γιατί έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της πόλης, με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, αξιοποιώντας το δυναμικό του Δήμου, δημιουργώντας ένα χώρο που η πόλη το είχε ανάγκη και το αγκάλιασε.

Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο ήταν και είναι αίτημα των κατοίκων και των φορέων της πόλης, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών, μπαίνοντας σε μια λογική ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης που θα διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπό της.

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου μας.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 8.00 έως 11.30.

Συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο, πορεία μέχρι τα δικαστήρια.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».

Το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου Πατρέων σημείωσε:

«Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείο μας, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 1η Απριλίου, από τις 8 έως τις 11 για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο και να υπερασπιστούμε το έργο που κατασκευάσαμε. Το Νότιο Πάρκο είναι ένα έργο στο οποίο εργάστηκαν οι περισσότεροι από μας και μετατράπηκε στο στολίδι της πόλης μας. Καλούμε τους εργαζόμενους του Σωματείο να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούμε στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας, συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία μέχρι τα Δικαστήρια».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ:

«Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης δικάζεται για την ανάπλαση του Νότιου Πάρκου.

Τον κατηγορούν γιατί έδωσε πνοή σε ένα χώρο που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Αξιοποίησε την περιοχή για να μπορεί ο Πατρινός να έχει έναν όμορφο χώρο αναψυχής και άθλησης που δημιουργήθηκε με ελάχιστο κόστος από τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο ήταν και είναι αίτημα των κατοίκων και των φορέων της πόλης, με σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής υπέρ των αναγκών των δημοτών, μπαίνοντας σε μια λογική ανάπλασης όλης της παραλιακής ζώνης που θα διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπό της.

Μόνο με αγώνες τα οράματα γίνονται πράξεις.

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».

Το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11:30 το πρωί και καλεί «τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους καθώς και τον Πατραϊκό λαό να περιφρουρήσουμε μαζικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Νότιου Πάρκου! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δημάρχου με αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη!».

Τέλος, το Σωματείο Προσωπικού Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και κηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΠΑΤΡΑ #ΔΗΜΟΣΠΑΤΡΕΩΝ