δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ταυτόχρονες επιθέσεις σε 13 καταστήματα My Market τα ξημερώματα!!!


Τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν 13 επιθέσεις ταυτόχρονα σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες εβδομάδες αφού η αλυσίδα απασχόλησε την επικαιρότητα με τις πρακτικές της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το εμετικό «εγχειρίδιο χαμόγελου» από διευθύντρια καταστήματος, η οποία είχε απειλήσει εμμέσως με απόλυση τους εργαζόμενους, οι οποίοι οφείλουν να χαμογελάνε επειδή παρόλο που παίρνουν 300 ευρώ, τουλάχιστον τα παίρνουν και έχουν 300% περισσότερα από το 0.. (!!!!)

Η επίμαχη επιστολή:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η διευθύντρια απολύθηκε, με την εταιρία να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να βγάζει ανακοίνωση ότι δεν την αντιπροσωπεύει το συμβάν, ενώ στην πραγματικότητα το λάθος της συγκεκριμένης διευθύντριας ήταν μόνο ότι αποτύπωσε γραπτώς, όσα έτσι κι αλλιώς ισχύουν και είναι γνωστή πρακτική όχι μόνο από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αλλά από τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Η απάντηση της εταιρίας:

«Σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10.700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα - και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος - ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα ξημερώματα σημειώθηκαν επιθέσεις παράλληλα σε δεκατρία καταστήματα των «My Market» από τις 03:00 έως τις 3:10.

Οι άγνωστοι κρατώντας σφυριά και βαριοπούλες, έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές, προκαλώντας υλικές ζημιές στα εξής καταστήματα:

Δύο στη Γλυφάδα (Γεννηματά 106, Αθανάτων και Σπερχειάδων), δύο στη Νέα Σμύρνη (Ομήρου 60, Πλαστήρα 1-3), δύο στον Βύρωνα (Καραολή Δημητρίου 58, Αγίας Σοφίας 47), ένα στα Σεπόλια (Αντιγόνης 197), ένα στον Άγιο Ελευθέριο (Βικέλα 2), ένα στην Κυψέλη (Λέλας Καραγιάννη 68), ένα στο Παγκράτι (Φορμίωνος 23), ένα στα Πετράλωνα (Τρώων 38), ένα στο Ίλιον (Μενελάου και Θέτιδος) και ένα στον Κεραμεικό (Παραμυθιάς 51).

Όπως ακόμα έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι των My Market έχουν επιτέλους έναν καλό λόγο να χαμογελάνε.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ