δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η αξία της ανθρώπινης ζωής όσο μίας κότας


Το απόγευμα του Σαββάτου ο 52χρονος Ρομά μαζί με έναν φίλο του πήγαν για να κλέψουν κότες στο χωριό Σολομός στην Κορινθία.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, όταν στους αντιλήφθηκε, έβγαλε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί.

Ο ένας μπόρεσε να φύγει, αλλά ο άλλος έμεινε πίσω.

Ο Ρομά που κατάφερε να φύγει, γύρισε στον καταυλισμό στα Εξαμίλια και περίμενε τον φίλο του.

Περίμενε για ώρες, όμως όταν είδε ότι ο φίλος του δεν επιστρέφει, αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του δράστη και σε έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν αίμα στην καρότσα του αυτοκινήτου του.

Τότε οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναγκάστηκε να ομολογήσει πως φόρτωσε το πτώμα στο αμάξι του και το πέταξε σε χαράδρα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και 43 φυσίγγια.

Δικογραφία για κλοπή σχηματίστηκε και σε βάρος του 54χρονου φίλου του δολοφονημένου.

Οι κάτοικοι στα Εξαμίλια έχουν δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις από ΜΜΕ και χρυσή αυγή πολλές φορές στο παρελθόν.

Το μίσος των ρατσιστών της περιοχής τροφοδοτούν τίτλοι ειδήσεων όπως «Στο έλεος των Ρομά καταγγέλλουν ότι έχουν αφεθεί οι κάτοικοι» και «Ακόμα και στα νεκροταφεία τούς κλέβουν». Πριν από ένα χρόνο είδηση σε μεγάλο κανάλι που έφερε τον δεύτερο τίτλο, παρουσίαζε εντός του ρεπορτάζ: «Οι κάτοικοι πλέον δεν μπορούν να βγουν από τις πόρτες των σπιτιών τους! Με... κάμερες, συναγερμούς, αλλά και σπασμένα γυαλιά κολλημένα στις μάντρες των σπιτιών τους, οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατευτούν από τις καθημερινές επιδρομές».

Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο τον ντόρο γύρω από τον καταυλισμό και έφερε το θέμα ακόμα και στη βουλή, με τον Παναγιώταρο να καταθέτει ερώτηση, εντός της οποίας ανέφερε: «Ο φόβος και η απόγνωση που βιώνουν νυχθημερόν οι κάτοικοι για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας τους είναι διαρκή, αφού αισθάνονται αβοήθητοι και παντελώς απροστάτευτοι».

Όλη αυτή η αντιμετώπιση και ο ρατσισμός, έδωσε το θάρρος στους κατοίκους της περιοχής να κάνουν μέχρι και διαδηλώσεις εναντίον της παρουσίας των Ρομά.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Οι 800 κάτοικοι στα Εξαμίλια, στερούνται την πρόσβαση σε καθαρό νερό, αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα. Συχνά αναζητούν τροφή στα σκουπίδια...

Έτσι οδηγήθηκαν στην ανάγκη να κλέψουν κότες από τα σπίτια του γείτονα...

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ