δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μαζικές συλλήψεις και άγρια αστυνομική βία ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση


Τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση Μακρόν είχε περάσει νόμο κατά των διαδηλώσεων, σε μία προσπάθεια να καταστείλουν τα «κίτρινα γιλέκα», που συνεχίζουν επί 18 συνεχόμενες εβδομάδες τις κινητοποιήσεις κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με στόχο να ανακόψει τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα αυστηρότερα μέτρα. Έτσι, ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις σε περιοχές που έχουν «πληγεί» περισσότερο τους τελευταίους μήνες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αστυνομία της Γαλλίας θα είναι έτοιμη από δω και στο εξής να προχωράει σε μαζικές συλλήψεις των μελών του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», εάν εκείνοι αψηφούν την ενδεχόμενη απαγόρευση διαδηλώσεων.

Μάλιστα, χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ δήλωσε ενώπιον της γαλλικής εθνοσυνέλευσης:

«Στο μέλλον, αρχής γενομένης από το επόμενο Σάββατο, θα δρούμε θεωρώντας πως έχουμε μπροστά μας συγκεντρώσεις ταραχοποιών, με μόνο σκοπό να σημειωθούν επεισόδια (...) θα τις διαλύουμε αμέσως και, εάν χρειάζεται, θα προχωράμε σε μαζικές συλλήψεις»..

Σε νέα πρόκληση προχώρησε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος ανήγγειλε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τελείως οι διαδηλώσεις σε περιοχές του ιστορικού κέντρου της γαλλικής πρωτεύουσα!!

Ακόμα, στα πλαίσια της προσπάθειας καταστολής, απομακρύνθηκε από τη θέση του ο αρχηγός της αστυνομίας στο Παρίσι, καθώς η κυβέρνηση θεώρησε ότι δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Σημειώνεται ότι ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας, είχε ταχθεί ανοικτά κατά της χρήσης πλαστικών σφαιρών και είχε κριτικάρει ανοικτά την κυβέρνηση για τη χρησιμοποίησή τους.

Η κυβέρνηση τα έβαλε με την αστυνομία της Γαλλίας, διότι «δεν επενέβη έγκαιρα ώστε να συλλάβει τους ταραχοποιούς το περασμένο Σάββατο, αλλά και διότι εμφανίζεται να διστάζει να χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες».

Πλέον θα αναλάβει μια νέα ομάδα αξιωματικών τη διοίκηση της αστυνομίας του Παρισιού, η οποία «θα εφαρμόζει τις οδηγίες που δίνουμε», όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές και η τρομοκρατία ακόμα σαφέστερη...

Έρχονται συλλήψεις, άγρια καταστολή, πλαστικές σφαίρες και ωμή βία εναντίον όσων «τολμήσουν» να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών της μέτρων .

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη πάνω από 20 διαδηλωτές έχουν χάσει την όρασή τους εξαιτίας της χρήσης αυτών των όπλων από την αστυνομία, δεκάδες διαδηλωτές έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, και έχουν καταγραφεί εκατοντάδες τραυματισμοί.

Όμως, όπως φαίνεται για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι αρκετό και αποφασίζουν όλο και μεγαλύτερη βία εναντίων των γιλέκων, παρά τις παρακλήσεις των επιστημόνων.

35 Γάλλοι χειρουργοί οφθαλμίατροι είχαν ζητήσει τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο Μακρόν να σταματήσει η χρήση αυτών των όπλων. Φυσικά δεν εισακούστηκαν ποτέ.

#ΓΑΛΛΙΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΓΑΛΛΙΑ #ΓΑΛΛΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΜΑΚΡΟΝ