δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Φιλιππινέζος πρόεδρος: Οι γυναίκες είναι «σκύλες» και «τρελές»...


Ο Φιλιππινέζος μισογύνης πρόεδρος επανήλθε στην γνωστή μισογύνικη και σεξιστική συμπεριφορά του, χαρακτηρίζοντας τις γυναίκες «σκύλες» και «τρελές»...

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ισότητα των φύλων, κατηγόρησε τις γυναίκες ότι του στερούν την ελευθερία έκφρασής, επειδή κρίνουν «κάθε φράση ή λέξη» που λέει, χρησιμοποιώντας τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς «σκύλες» και «τρελές»..

Συνέχισε την πρόκληση λέγοντας ειρωνικά ότι αγαπάει τις γυναίκες γιαυτό έχει δύο!

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που εξέφρασε τον μισογυνισμό του, καθώς στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει σειρά από εμετικές δηλώσεις εναντίον του γυναικείου φύλου.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι οι γυναίκες οφείλουν να μένουν μακριά από τους ιερείς, εφόσον οι ίδιοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο κάλεσμα της ανθρώπινης φύσης και το «άρωμα του σώματός τους».

Πέρσι είχε φτάσει στο αποκορύφωμα του μισογυνισμού, δίνοντας διαταγή σε στρατιώτες να πυροβολούν τις γυναίκες μέλη του αντάρτικου Νέος Λαϊκός Στρατός (ΝΡΑ) «στο αιδοίο, γιατί χωρίς αυτό είναι άχρηστες».

Μάλιστα, πέρσι το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει παγκοσμίως σάλος για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και πάλι απέναντι σε γυναίκα, όταν κατά την διάρκεια εκδήλωσης, κάλεσε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο event να σταθεί δίπλα του στο βήμα των ομιλητών και την πείθει να τον αφήσει πάνω στην σκηνή να την φιλήσει στο στόμα.

Τότε οι οι οργανώσεις για τα γυναικεία δικαιώματα, έκαναν λόγο για ακόμη μία «επίδειξη αντρίλας από έναν ξεκάθαρα μυσογύνη πρόεδρο».

Το λυπηρό σε σχέση με την περίπτωση του μισογύνη Ντουτέρτε, είναι το γεγονός ότι παρά την γενική κατακραυγή προς το πρόσωπό του για τις προσβολές στο γυναικείο φύλο, η δημοτικότητα του δεν δείχνει να πέφτει.

Αντίθετα, παραμένει υψηλή, στο 76%, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Social Weather Stations στις Φιλιππίνες τον Δεκέμβριο.

#σεξισμός #ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ