δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ναζί σκόρπισε τον θάνατο σε τζαμιά στη Ν. Ζηλανδία


Ένοπλη επίθεση από ναζί πραγματοποιήθηκε σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο τέμενος Μάστζιντ αλ Νουρ, στη λεωφόρο Ντινς.

Την ώρα εκείνη προσεύχονταν περίπου 300 πιστοί, εκ των οποίων 41 σκοτώθηκαν.

Όπως αναφέρουν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Σε έναν άνδρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος των άλλων τριών και υπάρχει περίπτωση να μην έχουν καμία σχέση με τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο ένας από τους δράστες, φορούσε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ στο τέμενος.

Ο εικονιζόμενος φόρτωσε όπλα στο αμάξι του και σταμάτησε σε έναν παράδρομο. Στην συνέχεια πήρε τα όπλα, βγήκε στο πεζοδρόμιο, περπάτησε λίγα μέτρα, άνοιξε την αυλόπορτα, έφτασε στην είσοδο του μουσουλμανικού τεμένους, αντίκρυσε έναν άνθρωπο να βγαίνει. Και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Κατόπιν, προχώρησε στο εσωτερικού του κτιρίου, και άρχισε να εκτελεί όποιον έβρισκε μπροστά του.

Μάλιστα, έριχνε και χαριστικές βολές στο κεφάλι και εξ επαφής, ώστε να βεβαιωθεί ότι τα θύματά του έχουν ξεψυχήσει.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στο τέμενος Μάστζιντ Λίνγουντ, όπου έπεσαν νεκροί ακόμη επτά άνθρωποι.

Ο 28χρονος Αυστραλός τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο «Brenton Tarrant».

Ο ναζί δολοφόνος κατά τη διάρκεια της εισβολής στα τεμένη έκανε livestreaming της φρικιαστικής πράξης του για τουλάχιστον 15 λεπτά...

Σημειώνεται, ότι πριν τις ένοπλες επιθέσεις, είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα πολυσέλιδο «μανιφέστο» στο οποίο περιγράφει με σοκαριστικές λεπτομέρειες αυτό που σκόπευε να κάνει, όμως κανένας δεν τον σταμάτησε.

Τίτλος του «μανιφέστου» είναι «Η Μεγάλη Μετακίνηση» και στις 73 σελίδες του αναφέρεται ότι ο δράστης ήθελε να επιτεθεί κατά μουσουλμάνων.

Στο κείμενο του εξηγούσε γιατί επέλεξε τους συγκεκριμένους χώρους λατρείας και πώς «εμπνεύστηκε» από τον Άντερς Μπρέιβικ, τον Νορβηγό που δολοφόνησε 77 άτομα στο Όσλο το 2011.

Στην πόλη Κράιστσερτς θα παραμείνουν κλειστά σχολεία, βιβλιοθήκες και σούπερ μάρκετ, ενώ δεν θα ανοίξουν τα τεμένη σε όλη την χώρα.

Η χώρα τέθηκε στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι «η πιο σκοτεινή» που μπορεί να θυμηθεί.

Η Νέα Ζηλανδία συγκαταλεγόταν μέχρι σήμερα στις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου, όμως ήρθε ο φασισμός για να το ανατρέψει.

Αυτή είναι η φρίκη των ναζί. Φανατικοί υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής, που ανά περιπτώσεις δεν θα διστάσουν να πάρουν ένα όπλο και να σκορπίσουν παντού τον θάνατο.

#ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣΕΠΙΘΕΣΕΙΣ #ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣΕΠΙΘΕΣΕΙΣ #ΝΑΖΙ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ