δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ξεδιάντροπο ξέπλυμα Μουσολίνι από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δεξιός πολιτικός Αντόνιο Ταγιάνι, προχώρησε σε δηλώσεις για τον φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι.

Σε ιταλικό τοκ σόου προέβη σε πρωτοφανές ξέπλυμα του Μουσολίνι, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι υποστήριξε ότι ο φασίστας δικτάτορας της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι «έκανε μερικά θετικά πράγματα» επί των ημερών του καθεστώτος του πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, προχώρησε σε γραφικές ατάκες όπως «Δεν είμαι φασίστας, αλλά...» και την κλασικότερη ατάκα ξεπλύματος του φασισμού: «Έφτιαξε δρόμους!!!»

Τα ακριβή λόγια του: «Δεν είμαι φασίστας, δεν ήμουν ποτέ φασίστας. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέκτησε μεγάλο μέρος της γης της χώρας μας [από τους βαλτότοπους]. Όταν κάνεις μια ιστορική κρίση, πρέπει να είναι αντικειμενικός».

Οι δηλώσεις του Ταγιάνι, προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απίστευτες» και έγραψε στο τουίτερ: «Πώς είναι δυνατόν ένας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην αναγνωρίζει τη φύση του φασισμού;»

Στη συνέχεια, ο Ταγιάνι επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μόλις κατάλαβε τι σάλος ξέσπασε, γράφοντας επίσης μέσω τουίτερ: «Πρέπει να ντρέπονται όσοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν όσα είπα για τον φασισμό. Υπήρξα πάντα αντιφασίστας και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να υπαινιχθεί το αντίθετο. Η φασιστική δικτατορία, οι ρατσιστικοί νόμοι και οι θάνατοι που προκλήθηκαν από αυτά αποτελούν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ιταλίας και της Ευρώπης», για να εισπράξει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Ιταλός πολιτικός με υψηλό αξίωμα, ξεπλένει με αυτό τον τρόπο τον φασισμό του Μουσολίνι.

Λίγα χρόνια πριν, το 2013 και μάλιστα την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε δηλώσει ότι, εκτός από τους ρατσιστικούς νόμους, ο Μπενίτο Μουσολίνι ήταν ένας ηγέτης «από πολλές άλλες απόψεις τα είχε πάει καλά»!!

#ΙΤΑΛΙΑ #ΙΤΑΛΙΑΦΑΣΙΣΜΟΣ