δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τα κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια του κόσμου πουλούσαν θέσεις σε γόνους πλουσίων!


Ένα σκάνδαλο - απάτη δεκάδων εκατομμυρίων αποκαλύφθηκε, με πρωταγωνιστές τα πανεπιστήμια της ελίτ του πλανήτη, όπως το Γιέηλ, το Τζορτζταουν, το UCLA, το Στάντφορντ κ.α.

Συγκεκριμένα δεκάδες εμπλεκόμενοι στην απάτη βοηθούσαν πλούσιους Αμερικανούς και όχι μόνο, να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους στις καλύτερες σχολές!

Μα να γίνονται τέτοια πράγματα σε ιδιωτικά πανεπιστήμια;;

Βέβαια, η έρευνα καθυστέρησε λιγάκι ομολογουμένως, καθώς και μόνο το γεγονός ότι τέτοια πανεπιστήμια τελείωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έπρεπε να κινητοποιήσει την έρευνα πολύ νωρίτερα!

Όπως αποκάλυψε πρώτο το NBC News, η κομπίνα στήθηκε στο να βοηθιούνται τα παιδιά όσων αγόρασαν τη θέση, να «κλέβουν» στις εξετάσεις των κολλεγίων.

Πιο συγκεκριμένα, τις εξετάσεις εισαγωγής τις έδιναν άλλοι στην θέση τους, ή ακόμα οι υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγράφονται ως επιλεγμένοι αθλητές, παρότι δεν είχαν καν αθλητικές ικανότητες!!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προπονητές των πανεπιστημίων δέχονταν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα με την αποδοχή των μαθητών ως αθλητές, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους.

Όπως αποκάλυψε άλλο μέσο, το μέγεθος της απάτης ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια δολάρια! Οι «πελάτες» ήταν κυρίως διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών και ηθοποιοί.

Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τουλάχιστον 50 άτομα, ανάμεσα τους σε 12 προπονητές, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος 33 τουλάχιστον γονέων.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς όλοι είχαμε απορήσει πως είναι δυνατόν να έχουν τέτοιες σπουδές αξιοκρατικά οι εγχώριοι πολιτικοί που προέρχονται από τζάκια, ενώ η νοημοσύνη τους δεν δείχνει να το επιτρέπει!

Ακόμα είναι αξιοπερίεργο και αξίζει ανάλυσης και μόνο ως φαινόμενο, το πως γίνεται αυτοί οι «γόνοι» πάντα να καταφέρνουν να διαπρέπουν στα ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού ενώ στην ημεδαπή δε διακρίνονται ούτε στα κατώτατα.

Αυτή είναι η ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτή είναι η πραγματικότητά της. Για αυτό τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πρέπει να πολεμηθούν και να μην έρθουν ποτέ στη χώρα.

Όποιος λαδώσει προχωράει με κάθε μέσο και αν τύχει και πιαστεί για παράδειγμα ο γιος κάποιου πρωθυπουργού να αντιγράφει, διώκεται η καθηγήτρια που τον έπιασε.

#εκπαίδευση #ΣΚΑΝΔΑΛΑ