δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής τελικά κατέθεσε εναντίον του Μιχαλολιάκου!


Ένα μήνα πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, βρισκόμαστε στο σημείο της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, όμως, πολλά άλλαξαν, καθώς εντός της δίκης παρουσιάστηκαν αδιάσειστα στοιχεία που πιστοποιούν την εγκληματική δράση της οργάνωσης, ώστε να μην έχει δικαιολογία ούτε ο τελευταίος «δεν ξέρω - δεν είδα» υπερασπιστής της.

Όταν άρχισε η δίκη δηλώθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης 226 άτομα.

Περίπου οι μισοί δεν θα προσέλθουν καθόλου στο δικαστήριο τελικά!

Αξίζει να σημειωθούν τα χαρακτηριστικά των πρώτων 7 μαρτύρων υπεράσπισης, όπου οι πέντε είναι γονείς και συγγενείς των κατηγορουμένων και ένας οικογενειακός φίλος.

Όσον αφορά τον έβδομο μάρτυρα υπεράσπισης τελικά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να καταθέσει εναντίον την χρυσής αυγής, προκαλώντας ένταση μεταξύ των δικηγόρων της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μάρτυρα, ο οποίος καλέστηκε να υπερασπιστεί τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, με τον οποίον είχαν φιλικές σχέσεις και έκαναν πολιτικές συζητήσεις, παρά τις ...διαφωνίες τους, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον ρωτούσα τι δουλειά έχει με τους ναζιστές και τον προειδοποιούσα ότι θα μπλέξει. Μου απαντούσε ότι στη Λάρισα, όπου είχε εκλεγεί, υπάρχουν πολλοί ακραίοι που είναι της αρεσκείας της ηγεσίας αλλά τους συγκρατούσε να μην κάνουν βίαια πράγματα».

Έπειτα, αφού τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος, συνέχισε:

«Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν “θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο” και εκείνος απαντούσε: “Ασε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται” (...) Ημουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε “εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες” και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα».

Εκεί ήταν και το σημείο του «εμφύλιου» ανάμεσα στους δικηγόρους της χρυσής αυγής, οι οποίοι τα έβαλαν με τον συνάδελφό τους που κάλεσε τον συγκεκριμένο μάρτυρα, λέγοντας του «Τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;;!»

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Αλεξόπουλος αρχικά απέδωσε τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, μετά όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση, αν και, όπως του είχε πει ο ίδιος, «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους μάρτυρες υπεράσπισης, ούτε κι εκείνοι έκαναν ιδιαίτερα «καλό» στην χρυσή αυγή!

Μία μητέρα κατηγορούμενου δήλωσε πως ο γιος της δεν έχει καμία σχέση με τους χρυσαυγίτες, παρά μόνο είχε επαγγελματικές σχέσεις με κάποιον εξ αυτών, ενώ όταν της έδειξαν φωτογραφίες του γιου της με άλλους χρυσαυγίτες ...δεν τον αναγνώρισε!!!!!

Ακόμα μία άλλη μητέρα κατηγορούμενου, υποστήριξε σε ένα σημείο της κατάθεσής της, ότι ο γιος της έλαβε μέρος σε μοτοπορεία της χρυσής αυγής, γιατί έτυχε να έχει μηχανή!!!

Αλλά και οι υπόλοιπες καταθέσεις γονέων και συγγενών είναι για γέλια και για κλάματα, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι τυχαία βρέθηκαν τα παιδιά τους στο σημείο εγκληματικών επιθέσεων της οργάνωσης...

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ