δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εμπρηστική ομοφοβική επίθεση στο Checkpoint της Αθήνας

Τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας, με προφανή ομοφοβικά κίνητρα.

Η επίθεση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της «Θετικής Φωνής», του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ευτυχώς, οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Θετικής Φωνής είχαν αποχωρήσει από το κτίριο στις 12:30 το βράδυ για να υλοποιήσουν εξωτερική δράση του συλλόγου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά, γεγονός που δείχνει πόσο σοβαρή εξέλιξη θα μπορούσε να υπάρχει, αν στην δομή δηλαδή υπήρχαν ακόμη άνθρωποι, των οποίων η ζωή θα βρισκόταν υπό άμεση απειλή.

Η πυροσβεστική έφτασε έγκαιρα στο σημείο και εμπόδισε την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους.

Ωστόσο, η περιοχή είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη και αν δεν είχε παρέμβει άμεσα η πυροσβεστική θα μπορούσε η φωτιά να έχει εξαπλωθεί σε διπλανά κτίρια.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και προκάλεσαν την πυρκαγιά ρίχνοντας βενζίνη.

Τα ομοφοβικά χαρακτηριστικά της επίθεσης αποκαλύφθηκαν και μέσω της αφαίρεσης της σημαίας του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, από την πρόσοψη του κτιρίου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ενάντια στις βλέψεις των ομοφοβικών εμπρηστών, το Checkpoint δε θα διακόψει ούτε για μία στιγμή τη λειτουργία του!!!

Η «Θετική Φωνή» τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Η απάντησή μας είναι διαχρονικά ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το φόβο να θρέψει το τέρας. Η σημαία του ουράνιου τόξου θα κυματίζει και πάλι από σήμερα στη δομή μας, ως μία έμπρακτη πολιτική δήλωση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υποκύπτουν σε κανένα φασιστικό εκβιασμό. Το Checkpoint δε θα διακόψει ούτε για μία στιγμή τη λειτουργία του. Οι λήπτες των υπηρεσιών μας θα γίνονται προσωρινά δεκτοί στην κινητή μονάδα που έχει σταθμεύσει έξω από το κτίριο.

Παράλληλα, τα Checkpoint καλούν όλους τους κοινωνικούς εταίρους, δημόσιους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις και κάθε πολίτη να υψώσουν τη σημαία του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους, ως μία συμβολική απάντηση ενάντια σε τέτοιου είδους κινήσεις εκφοβισμού.

Ο φασισμός είναι το σκοτάδι το οποίο θα πνιγεί στο φως των αξιών μας. Σιγά μη φοβηθούμε!»

#ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΟΜΟΦΟΒΙΑ