δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο ίδιος κτηνοτρόφος πυροβόλησε ξανά κατά μεταναστών στη Μυτιλήνη


56χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε εναντίον δυο Αφγανών αιτούντων άσυλο, επειδή όπως υποστηρίζει, μπήκαν στο κτήμα του για να του κλέψουν ζώα.

Τελικά, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Ο αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, τηλεφώνησε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία για να καταγγείλει ότι δυο αλλοδαποί βρίσκονταν μέσα στο κτήμα.

Εν τω μεταξύ στο κτήμα μετέβη και ο ιδιοκτήτης του και άρχισε να πυροβολεί.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα, όμως οι δύο αλλοδαποί καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα όπως υποστηρίζει, αλλά εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει.

Με βάση, λοιπόν, την κατάθεσή τους, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ακόμα συνελήφθησαν, οι δύο μετανάστες για απόπειρα ζωοκλοπής, αλλά και ο Αλβανός εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου, καθώς βρίσκεται εργάζεται χωρίς χαρτιά στη χώρα.

Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι ο 56χρονος έχει ξανακάνει ακριβώς το ίδιο το Φεβρουάριο του 2018.

Μάλιστα, σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεση για την προηγούμενη επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον μεταναστών (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 12 Μαρτίου).

Τότε, αρχικά επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του αιτούντες άσυλο που, όπως είχε υποστηρίξει, και τότε είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα.

Κατά την γνωστοποίηση της είδησης, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως στην κατοχή του κτηνοτρόφου βρέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

0 56χρονος, καθώς και οι δύο μετανάστες κρατούνται και θα προσαχθούν αύριο Τετάρτη στον ανακριτή.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ