δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Σκάι έδειξε ψεύτικο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» επειδή το κανονικό είχε τον Γεωργιάδη!


Το κουκούλωμα για την υπόθεση του παιδεραστή βγάζει μάτι εδώ και μέρες, με την απόλυτη σιωπή των ΜΜΕ.

Όμως επειδή ολόκληρη η κοινωνία ασχολείται με το ζήτημα, δεν θα μπορούσαν να το κρύβουν για πολύ ακόμα, χωρίς να επεκταθεί αυτό σε fake news και σε κωμικοτραγικά κολπάκια.

Αυτό που συνέβη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ δεν έχει προηγούμενο!

Συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα», στις 27/2/19, στην στήλη των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, αντί να δείξουν το εξώφυλλο της «Δημοκρατίας» που κάνει αναφορά στον Νίκο Γεωργιάδη και στην πρωτόδικη καταδίκη του, έδειξαν εξώφυλλο της εφημερίδας που είχε βγει στα περίπτερα το 2016!!!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή!

Στην σύντομη παρουσίαση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, σε βιντεάκι που έπαιξε στις 6.40 πμ, χωρίς σχολιασμό, πριν δηλαδή η παρουσίαση τους γίνει από τους παρουσιαστές, έδειξαν το κανονικό εξώφυλλο, που έφερε τον τίτλο «Κυριάκο διώξε τους φαύλους»!

Προφανώς, στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να σχολιάσουν τα πρωτοσέλιδα στο πλατό οι παρουσιαστές, έσπασαν τα τηλέφωνα από την Νέα Δημοκρατία, δίνοντας εντολή να εξαφανιστεί το εξώφυλλο με τον Νίκο Γεωργιάδη!

Εκείνοι όχι μόνο το έκαναν, αλλά μόνταραν εκ νέου το βίντεο με τα πρωτοσέλιδα, εμφανίζοντας στη θέση της «Δημοκρατίας» πρωτοσέλιδο της από το 2016, στις 8.43!

Το πραγματικό εξώφυλλο:

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία» Δημήτρης Ριζούλης, έγεραψε στο Facebook:

«Αυτή η ατιμία δεν έχει προηγούμενο! Ο ΣΚΑΙ έδειξε ψεύτικο πρωτοσελιδο της δημοκρατίας (βρήκε ένα πριν από 3 χρόνια) για να κρύψει το θέμα Γεωργιάδη. Το ΕΣΡ βλέπει; Η ΕΣΗΕΑ; Και επειδή μπορεί να ακούσουμε ότι πρόκειται για... λάθος, νωρίς το πρωί είχε εμφανιστεί το σωστό πρωτοσέλιδο. Λίγο μετά τις 8 άλλαξε! Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι δημοσιογράφοι ανέχονται τέτοια κακοποίηση της αλήθειας. Αναρωτιέμαι, ευθιξία έχει κανείς τους;»

Η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, σχολιάζοντας το γεγονός, ζήτησε παρέμβαση από το ΕΣΡ, αναφέροντας τα παρακάτω:

Τα ερωτήματα από αυτή την αθλιότητα είναι πολλά και θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να κάνουν έρευνα και να βρουν τους δράστες αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας που παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και δεοντολογίας.

Περιμένουμε, λοιπόν, απαντήσεις:

• Ποιος έδωσε εντολή να αλλάξει το πρωτοσέλιδο;

• Ποιος ενοχλήθηκε από το πρωτοσέλιδο;

• Ποιος μόνταρε την παρουσίαση εμφανίζοντας πρωτοσέλιδο του 2016;

• Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του σωστού πρωτοσέλιδου της «δημοκρατίας»;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς δεν στέκει καμία δικαιολογία περί λάθους, αλλά πρόκειται για μια εσκεμμένη και αντιδεοντολογική παρέμβαση, που στόχο είχε να εξαφανίσει την είδηση και να παραπλανήσει σκόπιμα τους τηλεθεατές.

#ΣΚΑΙ #ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ