δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Νίκος Γεωργιάδης για παιδεραστία


Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταθέσει ότι μετά την αποκάλυψη του Hot Doc ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού ζήτησε να φύγει από το προσκήνιο για δύο μήνες.

Η πρότασή του εισαγγελέα της έδρας:

«Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κατά την απολογία του στη συνέχεια της δίκη του σήμερα, είπε ότι έλαβε εντολή από τον Μητσοτάκη να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» η αποκάληψη για την εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα, μετά το πρωτοσέλιδο με το δημοσίευμα του Hot Doc το 2016, που αποκάλυπτε τα όσα έκανε, ο ίδιος μίλησε με τον Μητσοτάκη ο οποίος του είπε «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει».

Ουσιαστικά αποκάλυψε ότι παρόλο που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αρχηγό της ΝΔ.

Η εμπλοκή του σε μία τόσο βαριά υπόθεση, όπως αυτή της παιδεραστίας, δεν σταμάτησε ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το να συνεργάζεται με τον παιδικό του φίλο, ενώ μάλιστα έκανε προβλέψεις ότι η υπόθεση θα ξεχαστεί!

Για τα μάτια του κόσμου, βέβαια, τον κράτησε μακριά από το προσκήνιο, όμως ο ίδιος ήταν ενεργός συνεργάτης του παρασκηνιακά.

Ο Γεωργιάδης το δικαιολόγησε αυτό, καταθέτοντας ότι έπρεπε να αποσυρθεί από το προσκήνιο για να «μειωθούν τόσο η ένταση όσο και η συχνότητα των δημοσιευμάτων».

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #παιδεραστία #ΝΔ