δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ένοχος για παιδεραστία ο Νο3 στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!


Σήμερα ανακοινώθηκε από δικαστήριο της Μελβούρνης η καταδίκη του 77χρονου καρδινάλιου, Τζορτζ Πελ, τρίτο στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Τζορτζ Πελ καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και συγκεκριμένα για μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά ανηλίκου και άλλες τέσσερις κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, όταν ήταν ακόμη ηλικίας 12 και 13 ετών.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διέπραξε τα εν λόγω κακουργήματα μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου της Μελβούρνης τη δεκαετία του 1990.

Μάλιστα, ένα από τα θύματά του απεβίωσε το 2014.

Σημειώνεται, ότι ο Πελ εκτελούσε χρέη ταμία και αποτελούσε έναν από τους πιο στενούς συμβούλους του Πάπα.

Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε, ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η πρώτη δίκη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε απόφαση.

Έτσι πραγματοποιήθηκε νέα δίκη, στις 11 Δεκέμβρη.

Οι συνήγοροι του Πελ άσκησαν έφεση ελπίζοντας σε επαναληπτική δίκη, ενώ η απόφαση για την ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη.

Τονίζεται, ότι οι 5 κατηγορίες οι οποίες των βαραίνουν επισύρουν 10ετή κάθειρξη έκαστη.

Για την δίκη του Δεκεμβρίου δεν αποκαλύφθηκε τίποτα , καθώς υπήρχε απαγόρευση μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας για να μην επηρεαστούν οι ένορκοι σε ενδεχόμενη δεύτερη δίκη του καρδινάλιου.

Όμως, εφόσον η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, επιτράπηκε μόλις σήμερα η μετάδοση της εξέλιξης της.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της δίκης ήταν όταν ένα από τα θύματά του παιδεραστή και μάρτυρας στο δικαστήριο του φώναξε «Να καείς στην Κόλαση»!

Τα τελευταία χρόνια, οι αποκαλύψεις σχετικά με τα χιλιάδες θύματα παιδεραστίας μέσα στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και όχι μόνο, άρχισαν να έρχονται στο φως η μια μετά την άλλη.

Έχουν ξεσκεπαστεί τέτοιου είδους φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε ΗΠΑ, Γερμανία, Χιλή, Αυστραλία κ.α. και ο πάπας Φραγκίσκος επιχειρεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθώς δεν έχει φανερωθεί μόνο η παιδεραστία στην Εκκλησία, αλλά και το κουκούλωμα αυτής όταν όλοι γνώριζαν και αποσιωπούσαν, απλά μεταθέτοντας ιερείς σε άλλους ναούς.

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο πάπας μίλησε δημόσια και υποκριτικά για μια «μάχη μέχρις εσχάτων» εναντίον ενός «εγκλήματος που πρέπει να σβηστεί από τη Γη»...

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #παιδεραστία