δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επτά χρόνια χωρίς ελαφρυντικά στον Μαρτίνη!


Επτά χρόνια χωρίς ελαφρυντικά στον Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο Ντυνάν σε επιφανείς ασθενείς που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, καταδίκασε τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, για τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Η υπόθεση αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις και κόστισε στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά, ο Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση που αφορά στην προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά κατά την περίοδο 2007 έως 2010.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο που ήταν πρόεδρος στο νοσοκομείο εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Σε απλά ελληνικά, χάριζε σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων σε πλούσιους, από χρήματα που έπαιρνε, τα οποία προορίζονταν για άπορους.

Βέβαια, σημειώνεται, ότι φυσικά οι δικαστές του χορήγησαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, οπότε δεν παίρνει το δρόμο για τη φυλακή, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, γιατί προφανώς τα 22 εκατομμύρια δεν είναι δα και κανένα φοβερό αδίκημα.

Τι δήλωσε ο συνήγορός του, Θοδωρής Μαντάς:

«Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο "Ερρίκος Ντυνάν", να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση.»

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ