δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ξυλοδαρμός φοιτητή από μπάτσους του ΑΤ Ομόνοιας: «Θα σου σπάσουμε τα δόντια»


Η νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει περιστατικό στοχοποίησης, απειλών, ξυλοδαρμού και προσαγωγής ενός φοιτητή από τους μπάτσους του ΑΤ Ομόνοιας.

Τα γεγονότα, σύμφωνα με την καταγγελία, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, λίγο μετά τη διαδήλωση για τον θάνατο του 34χρονου Νιγηριανού μετανάστη, Εμπουκά.

Δεκάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Εμπουκά.

Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ που φύλαγαν το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, τράβηξε λίγο πιο πέρα έναν 19χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλους της της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και του έδωσε δύο μπουνιές, ενώ παράλληλα τον απείλησε...

Ο φοιτητής δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών:

«Οταν τελείωνε η πορεία, είχε σπάσει ο κόσμος, με ξεχώρισε ένας ματατζής από τους άλλους, με τράβηξε πιο πέρα μου έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο και μία στο στήθος, με έσυρε πίσω από τις κλούβες τραβώντας με από το λαιμό, λέγοντας "σε έχουμε δει, σε ξέρουμε εσένα"».

Όπως καταγγέλλει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση προχώρησαν και σε απειλές προς τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκαν και τους εμπόδισαν να καταγράψουν το περιστατικό.

Επιβεβαιώνει το θύμα της επίθεσης:

«Μια κοπέλα που πήγε να τραβήξει βίντεο, της είπαν "θα σε προσάγουμε κι εσένα". Με πήγαν στο τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων, μου είπαν "Οπου σε πετύχουμε είτε σε πορεία είτε όχι ή θα σε συλλάβουμε με τη μία ή θα σου σπάσουμε τα δόντια". Θεωρώ ότι δε με χτύπησαν περισσότερο επειδή είχε κόσμο κάτω και διαμαρτυρήθηκαν».

Τα γεγονότα της Πέμπτης δεν προκαλούν εντύπωση για το ΑΤ Ομόνοιας, το γνωστό, δηλαδή, κολαστήριο, που βαρύνεται με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά και για «τυχαίους» και ανεξιχνίαστους θανάτους, όπως ο πρόσφατος θάνατος του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά, αλλά και το δεύτερο λιντσάρισμα στον Ζακ Κωστόπουλο, μετά το οποίο κατέληξε.

Η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δηλώνει: «φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας", ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η κινητοποίηση».

Από την πλευρά της η Αστυνομία, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αποκρύπτει το περιστατικό του ξυλοδαρμού για το οποίο υπάρχουν μάρτυρες και αναφέρει τα παρακάτω:

«Προσήχθη στο Α.Τ. Από αστυνομικούς της ΥΑΤ ημεδαπός, γεννημένος του 1999, επειδή κρίθηκε ύποπτος. Στο τμήμα έγινε έλεγχος των στοιχείων του και στις 3.15 αποχώρησε μόνος του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τμήμα ήταν συνεργάσιμος, δεν παραπονέθηκε για κάτι και δεν έφερε σημάδια κακοποίησης».

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ