δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μπάτσοι δολοφόνησαν Αφροαμερικανό την ώρα που κοιμόταν στο αυτοκίνητο του στις ΗΠΑ


Ένα ακόμα στυγερό έγκλημα από την αστυνομία των ΗΠΑ έλαβε χώρα στις 6 Φεβρουαρίου, στην πόλη Βαλέχο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Το περιστατικό κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, την Τετάρτη, η οποία αποκάλυψε ότι ο νεαρός Αφροαμερικανός, είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι του αυτοκινήτου του στον χώρο στάθμευσης ενός φαστ-φουντ, όταν πυροβολήθηκε τουλάχιστον 25 φορές από αστυνομικούς.

Ο 20χρονος Ουίλι Μακόι χτυπήθηκε από έξι αστυνομικούς στο πρόσωπο, στον λαιμό, στο στήθος, στο αυτί, στο χέρι και στους ώμους, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Ο Ουίλι Μακόι ήταν ράπερ και την 6η Φεβρουαρίου το βράδυ, αφού είχε τελειώσει μία ηχογράφηση, πήγε να αγοράσει φαγητό σε μεξικάνικο φαστ-φουντ της περιοχής και τον πήρε ο ύπνος στο πάρκινγκ μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βαλέχο, κάποιοι υπάλληλοι του εστιατορίου τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να ειδοποιήσουν πως ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στο ντράιβ-ιν, με τη μηχανή αναμμένη και τον οδηγό να έχει γύρει στο τιμόνι.

Όταν έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός έφερε επάνω του όπλο και ο ίδιος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους έκανε κίνηση να πιάσει το όπλο, μη υπακούοντας στο «ψηλά τα χέρια» και έτσι «αναγκάστηκαν» να τον πυροβολήσουν 25 φορές (!!!)

Η Μελίσα Νολντ, δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο:

«Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό το επίπεδο χρήσης βίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να εξηγήσει γιατί πυροβόλησαν τόσες φορές κάποιον».

Ακόμα τόνισε ότι εάν οι αστυνομικοί θεωρούσαν πραγματικά πως απειλούνταν, θα όφειλαν να καλυφθούν πίσω από τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τις σειρήνες ή ένα τηλεβόα για να ξυπνήσουν τον νεαρό.

Ο θάνατος του νεαρού ράπερ είναι ένα ακόμα θύμα των αμέτρητων δολοφονιών των αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Βαλέχο, που είναι υπεύθυνη για την συγκεκριμένη δολοφονία, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για βαρβαρότητα και έχει εμπλακεί αμέτρητες φορές σε βίαια περιστατικά.

Μόνο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια καταγράφηκαν δύο περιστατικά βίας από κάμερα. Στο ένα εμφανίζεται αστυνομικός να χτυπάει στο πρόσωπο έναν άνδρα πεσμένο κάτω και στο δεύτερο εμφανίζεται άλλος αστυνομικός να ξυλοκοπεί με φακό άνδρα ακινητοποιημένο με χειροπέδες.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΗΠΑ