δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πατσατζίδικο ζητά αποζημίωση 800.000 ευρώ από τους απολυμένους διανομείς του!


Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, έπειτα από ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων.

Θα μπορούσε να είναι αστείο ή μία ακόμα είδηση από το «Βατράχι», αν δεν ήταν πέρα ως πέρα αληθινό και δεν αποτύπωνε την θρασύτατη συμπεριφορά μίας ακόμα εργοδοσίας στην Μπανανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, η εργοδοσία ενός πατσατζίδικου στη Θεσσαλονίκη ζητά συνολικά 800.000€ από τέσσερις διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση.

Πρόκειται για το πατσατζίδικο «Τσαρούχας», το οποίο ζητάει, επιπλέον, τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους!

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, επιχειρείται «να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το Συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό».

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν στο Δικαστικό Μέγαρο την ερχόμενη Παρασκευή, για την εκδίκαση της αγωγής και διαμηνύει ότι: «Σηκώσαμε το κεφάλι και δεν φοβόμαστε. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα και θα τα αναδεικνύουμε (…) Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι! Ο αγώνας συνεχίζεται»!

Συνεχίζει η ανακοίνωση: «Με αυτό τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, το Συνδικάτο μας και τον συνδικαλισμό (...) να σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσει τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με τις οποίες εργαζόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, έρχεται αμέσως μετά από δύο θανάτους ντελιβεράδων, μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ τα θύματα της τελευταίας χρονιάς είναι σαφώς περισσότερα.

Στις 18 Φεβρουαρίου κατέληξε στο Ιπποκράτειο 19χρονος όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 12/2 και στις 13 Φεβρουαρίου σκοτώθηκε 24χρονος στη Λυκόβρυση Αττικής.

Οι διανομείς απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία» και δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους.

#ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ