δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απέλυσαν έγκυο στην «Γιώτης» την ώρα που διαφημίζουν πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας..


Εγκυμονούσα εργαζόμενη απολύθηκε από την εταιρία «Γιώτης», με την δικαιολογία πως ως μητέρα θα έχει πολλές υποχρεώσεις, που θα την οδηγήσουν σε πιθανές απουσίες από την εργασία...

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, η εταιρία ομολόγησε στεγνά πως προτιμά να προσλάβει μια νεότερη εργαζόμενη με μικρότερες απολαβές, καθώς η απολυμένη δούλευε 10 χρόνια στην επιχείρηση, άρα και τους κόστιζε «ακριβά».

Η απόφαση είναι εξαιρετικά προκλητική έτσι κι αλλιώς και καταπατά τα εργατικά δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών, φανερώνοντας ακόμα μία φορά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο των αφεντικών.

Είναι κοινό μυστικό πια, ότι αυτή είναι μία πρακτική σε πλήθος εταιριών και πολυεθνικών, οι οποίες αναγκάζουν τις υποψήφιες μητέρες να ρισκάρουν να χάσουν την δουλεία τους για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

Άλλες φορές, γνωρίζουν από πριν τι πρόκειται να συμβεί και συνειδητά παίρνουν την απόφαση να μείνουν άνεργες για να τεκνοποιήσουν.

Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απόφαση της απόλυσης μίας εγκύου εργαζομένης γίνεται ακόμα προκλητικότερη και κινείται στα όρια της μαύρης κωμωδίας.

Αυτή την περίοδο, η επιχείρηση, που δραστηριοποιείται και στον τομέα των βρεφικών τροφών, διαφημίζει μια πρωτοβουλία «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», στην οποία, σε συνεργασία με ΜΚΟ, στηρίζει νέες μητέρες σε 86 απομακρυσμένα χωριά, καλύπτοντας τα ιατρικά έξοδα την περίοδο της εγκυμοσύνης και του τοκετού, όπως και τις βρεφικές τροφές κατά την πρώτη διετία του μωρού. (ΛΟΛ)

Η υπόθεση της απόλυσης της εγκύου από την «Γιώτης», δεν ξεσκεπάζει απλώς την εργοδοτική ασυδοσία και τα ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα, ιδιαίτερα των γυναικών, τα οποία γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια υπεύθυνοι και εργοδότες.

Η υπόθεση ξεσκεπάζει με τον πιο τραγελαφικό τρόπο την τεράστια υποκρισία της «επιχειρηματικότητας» η οποία είναι ευαισθητοποιημένη στον τομέα των κοινωνικών ζητημάτων.

Δεν διστάζουν, λοιπόν, να απολύσουν εργαζομένους, για τον ίδιο λόγο που για να διαφημιστούν δίνουν λεφτά σε προγράμματα και καμπάνιες.

#ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΓΥΝΑΙΚΑ