δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Καθαρίστρια- μάνα 13 παιδιών καταδικάστηκε για αλλοίωση του απολυτηρίου δημοτικού


Μια πολύτεκνη μητέρα, καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρίσκεται αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη γιατί πλαστογράφησε στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία!!

Συγκεκριμένα, «διόρθωσε» τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την Δ.Κ., η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια και σήμερα έχει 13 παιδιά, ανάμεσά τους 4 ανήλικα, με τα οποία ζει στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας.

Όλα τα παιδιά της είναι άνεργα και ο σύζυγός της εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο ίδιο νοσοκομείο.

Η ίδια ανέφερε σε δημοσιογράφους: «Ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Φοβόμουν για τις κόρες μου, για τα αγόρια μήπως μπλέξουν… έπρεπε να δουλέψω. Τελείωσα το Δημοτικό το σχολικό έτος 1979-1980 και εγώ το άλλαξα σε 1980-1981».

Τελικά, το 2003, όταν δηλαδή ήταν έγκυος στο 11ο της παιδί, προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το Δικαστήριο πρωτόδικα έκρινε ένοχη την 50χρονη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Σημειώνεται, ότι καταδικάστηκε ερήμην για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Η ίδια είχε ζητήσει αναβολή επειδή πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής.

Έχοντας προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση, είχε κάνει αίτημα για αναβολή, χωρίς να καταφέρει να παρουσιαστεί στο εδώλιο, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας...

Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της και πραγματοποιήθηκε η δίκη ερήμην της κατηγορουμένης, στην οποία τελικά πάρθηκε καταδικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος της κατέθεσε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί τις 5 Μαρτίου.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιοι είναι αυτοί που κάθονται και σκαλίζουν τα απολυτήρια δημοτικού από τις καθαρίστριες, για να πατάξουν την παρανομία στην χώρα! Κι αν είναι τόσο καλοί στην δουλειά τους, τέλος πάντων, που τις ξεμπροστιάζουν την μία μετά την άλλη, να τους βάλουμε να ελέγξουν και κανένα υπουργείο.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ