δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

700 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από την μεγαλύτερη προτεσταντική εκκλησία των ΗΠΑ


Νέο τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από την εκκλησία έρχεται στο φως στις ΗΠΑ. Έχουμε βαρεθεί να πέφτουμε από τα σύννεφα...

Μετά το σκάνδαλο που πρόσφατα αποκαλύφθηκε σχετικά με 3.677 παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από 1.670 κληρικούς στην Γερμανία από το 1946 μέχρι το 2014 και την κατηγορία για τη γερμανική Καθολική Εκκλησία, η οποία εν γνώσει της απέκρυψε τα γεγονότα, έρχεται ακόμα ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από την εκκλησία που συγκλονίζει τον πλανήτη.

Αυτή την φορά πρωταγωνιστεί η μεγαλύτερη προτεσταντική εκκλησία των ΗΠΑ, η Southern Baptist Convention.

Την αποκάλυψη έφεραν στο φως δύο εφημερίδες του Τέξας, η Houston Chronicle και η San Antonio Express- News, οι οποίες ερευνούσαν επί έξι μήνες τις 47.000 εκκλησίες που ανήκουν στο δίκτυο της Southern Baptist Convention, οι οποίες μετρούν συνολικά περισσότερα από 15 εκατομμύρια πιστούς, κυρίως στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στην δημοσιότητα με μία σειρά από άρθρα που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή.

Οι δημοσιογράφοι εξέτασαν χιλιάδες δικαστικά έγγραφα, και μελέτησαν τις υποθέσεις από 220 πάστορες ή εθελοντές, που κρίθηκαν ένοχοι για διάφορα εγκλήματα, από την κατοχή πορνογραφικών εικόνων μέχρι βιασμό. Ωστόσο, εκκρεμεί η εκδίκαση δεκάδων άλλων υποθέσεων.

Τα μεγέθη σοκάρουν, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σχεδόν 400 ιερείς, εθελοντές και παιδαγωγοί σε διάστημα δύο δεκαετιών...

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από το 1998, 380 περίπου μέλη του κλήρου, κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 700 θυμάτων, κυρίως ανηλίκων.

Αξιωματούχοι της Southern Baptist Convention παραδέχονται ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες υποθέσεις, ενώ υποκριτικά τώρα, κατόπιν εορτής, ζητούν από τα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν!!

Ο πρόεδρος της Southern Baptist Convention Τζ. Ντ. Γκρίαρ, έγραψε στο Twitter: «Είναι η ώρα του πένθους και της μεταμέλειας, όμως έρχονται αλλαγές».

Βέβαια, εν γνώση της η εκκλησία επέτρεψε τις κακοποιήσεις και την μη τιμωρία των δραστών, εφόσον έχει αποκαλυφθεί πια, ότι πολλοί ιερείς που κατηγορήθηκαν, απλώς μεταφέρθηκαν σε άλλους ναούς..

Η ένωση θυμάτων παιδόφιλων ιερέων (SNAP), ζήτησε από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση ώστε όσοι έχουν διαπράξει επιθέσεις να μην μπορούν πια «να κάνουν κακό» και παράλληλα χαιρέτησε την έρευνα των δημοσιογράφων.

#ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΒΙΑ #ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑΣΚΑΝΔΑΛΑ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ