δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη!


Οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, μετά την επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζακ.

Η επανάληψη επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι, σημειώνουν ότι αποκαλύφθηκε η πρόθεση των δικηγόρων των αστυνομικών να αμφισβητήσει το πόρισμα, προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

«Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη εναντίον τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να λιντσάρουν τον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο.

Η κατηγορία στηρίχτηκε από τον ανακριτή στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και από το οπτικοακουστικό υλικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την δολοφονία του Ζακ.

Οι τέσσερις αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο.

Στην συνέχεια προτάθηκε απόταξη των τεσσάρων αστυνομικών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης για τους άλλους τέσσερις, που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή.

Ωστόσο, οι ίδιοι όπως και οι επικεφαλείς τους που βγήκαν στα κανάλια, υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση...

Ουσιαστικά, πλέον, η οικογένεια έχει βγει στην αντεπίθεση, εφόσον έχουν διαψευσθεί ένας ένας οι ισχυρισμοί που στήριζαν το αρχικό αφήγημα, αυτό του επίδοξου τοξικομανούς ληστή που οπλοφορούσε.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων:

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου Χρύσα Πετσιμέρη Κλειώ Παπαπαντολέων»

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ