δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αμετανόητοι και κυνικοί οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν

Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, εμφανίστηκαν σήμερα στην απολογία τους, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, αμετανόητοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου του 2013 τα χαράματα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, οι δύο κατηγορούμενοι, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν 7 φορές τον 27χρονο Σαχτζιάτ Λουκμάν από το Πακιστάν, ο οποίος εκείνη την ώρα πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο.

Οι δύο κατηγορούμενοι και στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με αδιανόητο τρόπο προσπάθησαν σήμερα να ρίξουν την ευθύνη στο θύμα τους, κάνοντας λόγο για «συμπλοκή»..

Ο Στεργιόπουλος προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ισχυρίστηκε πως απλώς ακούμπηκε με το μαχαίρι τον Λουκμάν, «χωρίς καθόλου δύναμη», ενώ στην συνέχεια ανέφερε πως δεν είδε το θύμα να έχει υποστεί τραύματα από τον ίδιο.

Τα ακριβή του λόγια: «Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χερια. Δεν έβλεπα τί εγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. "‘Αφήστε τον", του λέω αλλά δεν τον αφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη. Το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Jailgoldendawn: «Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων αντιφάσκουν σε κάθε περίπτωση με τα όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες που σήκωσαν τα παντζούρια του σπιτιού τους και πρόλαβαν να δουν το τέλος της δολοφονικής επίθεσης: το μηχανάκι ήταν τοποθετημένο δίπλα και μπροστά από το ποδήλατο (οι κατηγορούμενοι λένε ότι ήταν πίσω του), ο Λουκμάν κατέληξε στο έδαφος δέκα μέτρα πιο πέρα (οι κατηγορούμενοι λένε ότι όταν έφυγαν ο Λουκμάν ήταν όρθιος), το μηχανάκι είχε πινακίδα που μετέπειτα αφαιρέθηκε (οι κατηγορούμενοι λένε πως εξαρχής δεν είχε πινακίδα). Σύμφωνα με την κατάθεση της μίας μάρτυρος που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η ρόδα του αναποδογυρισμένου ποδηλάτου γύρναγε ακόμα, γεγονός που αποδεικνύει την αιφνιδιαστική και αστραπιαία επίθεση που δέχτηκε ο Λουκμάν, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί συμπλοκής».

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η ΕφΣυν, υπήρξε ομολογία του ρατσιστικού κινήτρου, μετά την δολοφονία.

«Ένας εκ των δύο αστυνομικών που εντόπισαν τους δράστες και τους στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, δήλωσε πως οι δράστες ομολόγησαν την επίθεση τους λέγοντας πως έπραξαν σωστά, καθώς ο Λουκμάν ήταν αλλοδαπός από αυτούς που έρχονται στη χώρα μας και μας κάνουν κακό. «Είμαι σίγουρος ότι μου είπαν: “Οι αλλοδαποί έχουν έρθει στη χώρα μας, μας κάνουν κακό. Καλά δεν του κάναμε;”. Λέω αυτό που άκουσα».

Το σχόλιο του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη:

«Οι φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν είναι αμετανόητοι. Οι απολογίες τους δεν ήταν παρά μια δεύτερη δολοφονία του νεκρού θύματός τους, αυτή τη φορά δολοφονία χαρακτήρα: “ο Λουκμάν ήταν βίαιος”, “έβρισε”, “επιτέθηκε”, “πήγε να τραβήξει μαχαίρι” (άοπλος απέναντι σε δύο ενόπλους, όπως επισήμανε ο Εισαγγελέας). Δεν υπάρχει αμφιβολία για όποιον ήταν σήμερα παρών (και το ακροατήριο ήταν γεμάτο): ο Στεργιόπουλος είναι ο νους του εγκληματικού διδύμου, δομημένος, προμελετημένος, συνήγορος του εαυτού του και του εγκλήματός του. Ο Λιακόπουλος είναι ο εκτελεστής, ο εκπαιδευόμενος, ο “δόκιμος”.Τυχόν μετατροπή της ποινής από ισόβια σε ο,τιδήποτε άλλο, με αλλαγή νομικού χαρακτηρισμού ή αναγνώριση ελαφρυντικών, θα είναι όνειδος για την ελληνική δικαιοσύνη. Οι κατηγορούμενοι αξιώνουν να καθυβρίζουν το θύμα τους, να ζητούν υποκριτικά “συγγνώμη” και στο τέλος της δίκης να ελευθερωθούν. Αυτό ειναι το διακύβευμα. Η κρίσιμη πρόταση του εισαγγελέα και οι αγορεύσεις στις 22 Μαρτίου».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου 2019, όπου αναμένεται και η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ