δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αποκεφάλισαν 6χρονο μπροστά στα μάτια της μητέρας του στην Σαουδική Αραβία


Ένα περιστατικό που προκαλεί παγκόσμια φρίκη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Shia Rights Watch».

Πρόκειται για τον άγριο αποκεφαλισμό ενός 6χρονου αγοριού, από την Σαουδική Αραβία.

Η πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, δείχνει ακόμα μία φορά, ότι καμία πρόθεση δεν έχει να δείξει τον οποιοδήποτε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αντιθέτως τα καταπατάει επιδεικτικά.

Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας παιδάκι 6 ετών, του οποίου το μόνο λάθος, είναι ότι άνηκε σε «λάθος» δόγμα του Ισλάμ.

Το αγόρι σφαγιάστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του επειδή η οικογένειά του ανήκει στο σιιτικό δόγμα, την ώρα που η πλειοψηφία τω κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας είναι σουνίτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 6χρονος Ζακαρία αλ-Τζαμπέρ, πήγε μαζί με τη μητέρα του στον ναό του Προφήτη Μουχαμάντ.

Μόλις έφτασαν έξω από το ναό, ένας άνδρας τους πλησίασε και τους ρώτησε: «Είστε Σιίτες;». Τότε η μητέρα απάντησε φοβισμένη, κουνώντας το κεφάλι της καταφατικά.

Λίγη ώρα αργότερα, ένα ταξί πλησίασε, σταμάτησε μπροστά τους και της άρπαξε το παιδί δια της βίας.

Κατόπιν ο 6χρονος αποκεφαλίστηκε μπροστά στη μητέρα του, με ένα μπουκάλι..

Εκείνη, δεν άντεξε στο θέαμα και κατέρρευσε, αφού παρακολούθησε την σκηνή ουρλιάζοντας.

Οι αρχές της χώρας παριστάνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτό το φρικτό έγκλημα, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση, ούτε υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια πρόθεση να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Η κοινότητα των Σιιτών πενθεί για τον βάρβαρο θάνατο του μικρού Ζακαρία, ενώ παράλληλα καταγγέλλει παραβιάσεις σε βάρος τους, συνεχείς διώξεις και έλλειψη προστασίας από την κυβέρνηση.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, οι Σιίτες παραβρέθηκαν στην κηδεία του 6χρονου και καλούν σε διεθνή ευαισθητοποίηση για τα όσα αντιμετωπίζουν.

Η κοινή γνώμη αποτροπιασμένη ζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη και έτσι αναγκάστηκε ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας να καταδικάσει υποκριτικά την δολοφονία.

Ο ίδιος δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «λάθος».

Την φρίκη απέδωσε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι, όπως δήλωσε, έδρασαν έξω από τα πλαίσια της αρμοδιότητάς τους.

Ταυτόχρονα απάλλαξε τον πρίγκηπα διάδοχο από κάθε ευθύνη.

#ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ #ΣΑΟΥΔΙΚΗΑΡΑΒΙΑ