δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Γενική απεργία στην Γαλλία! - Ψηφίζεται νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων...


Τα συνδικάτα της Γαλλίας προχώρησαν από κοινού με τα κίτρινα γιλέκα σε γενική απεργία σήμερα, ως αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνδικάτα και κίτρινα γιλέκα συναντήθηκαν στον δρόμο για πρώτη φορά.

Τα βασικά αιτήματα είναι: αύξηση μισθών, φορολογική δικαιοσύνη, αντίθεση στη μεταρρύθμιση του Λυκείου ή στην αύξηση των εξόδων εγγραφής των ξένων φοιτητών, υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.

Στον δρόμο βρέθηκαν για να διαδηλώσουν δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι, διαμαρτυρόμενοι, ακόμα και για το νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων που προωθεί ο Μακρόν και αναμένεται να ψηφίσει η γαλλική εθνοσυνέλευση το βράδυ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί για να περιορίσει τους βανδαλισμούς και τη συμμετοχή σε μη δηλωμένες διαδηλώσεις, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μία βίαια προσπάθεια κατάπνιξης του κινήματος των κίτρινων γιλέκων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ είχε υποστηρίξει:

«Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς στη Γαλλία και πρέπει να τιμωρήσουμε εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο. Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επικαιροποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να τιμωρήσει εκείνους που δεν σέβονται την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρχές για τις διαδηλώσεις, εκείνους που συμμετέχουν σε μη δηλωμένες διαδηλώσεις, εκείνους που πάνε στις διαδηλώσεις φορώντας κουκούλες».

Η πραγματικότητα, όμως, για το νομοσχέδιο είναι ότι προβλέπει φυλακίσεις διαδηλωτών και χρηματικό πρόστιμο, ενώ πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής του προέδρου.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, πιο συγκεκριμένα, θα επιβάλλεται ποινή ενός έτους φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ σε βίαιους διαδηλωτές, οι οποίοι θα συλλαμβάνονται με καλυμμένα πρόσωπα.

Οι διαδηλωτές στην Γαλλία, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 12 Σαββατοκύριακα, τονίζουν ότι πρόκειται για πρόφαση της κυβέρνησης Μακρόν για να τρομοκρατήσει και να κάμψει τους διαδηλωτές.

#ΓΑΛΛΙΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΓΑΛΛΙΑ #ΜΑΚΡΟΝ