δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Κατάληψη για να διώξουν τον ΑμεΑ συμμαθητή τους από το σχολείο...


Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, με μοναδικό τους αίτημα να φύγει από το σχολείο ένας συμμαθητής τους με αναπηρία.

Το 12χρονο παιδί, πέραν του προβλήματος που αντιμετωπίζει εκ γενετής και εξαιτίας του εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες, πλέον έχει και πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολείο, εξαιτίας μερίδας συμμαθητών του, μερίδας γονιών και της ..διεύθυνσης!

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου οι συμμαθητές του παιδιού προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του 12χρονου μαθητή, και κρέμασαν στην καγκελόπορτα τις «κατηγορίες».

Σημειώνεται, ότι ο μαθητής έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ και παρακολουθείται..

Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε με συναίνεση της διεύθυνσης του σχολείου!

Το συγκεκριμένο γεγονός, είναι εξόχως ανησυχητικό, καθώς όχι μόνο αποτελεί μέρος μιας γενικότερης έξαρσης ρατσισμού στην χώρα το τελευταίο διάστημα, αλλά γιατί είναι πρωτοφανές ένα τέτοιου είδους ξέσπασμα ρατσιστικής βίας, από παιδιά, τα οποία μάλιστα προχωρούν ακόμα και σε κατάληψη, ώστε να απομακρυνθεί, να στιγματιστεί και να απομονωθεί ένα παιδί της ηλικίας τους, γιατί έτυχε να γεννηθεί με κάποια αναπηρία.

Ο πατέρας του μαθητή εκφράζοντας τους φόβους του για τον στιγματισμό ενός ανήλικου παιδιού σε μια ολόκληρη περιοχή, τονίζει ότι «πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας»..

Συγκεκριμένα ο πατέρας καταγγέλλει:

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο».

Σχεδόν αμέσως, ο πατέρας ενημέρωσε τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη για την ανακοίνωση που υπάρχει στο σχολείο, περί κατάληψης και του λόγου αυτής.

«Ωστόσο το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού», όπως υπογραμμίζει.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε:

«Όταν ενημερώθηκα για την συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσα εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε τον μαθητή. Θα ερευνήσουμε το περιστατικό και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου».

Την υπόθεση θα εξετάσει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κοκονάς τονίζει:

«Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια στιγματισμού μαθητή, πόσο μάλλον όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει και ιατρικά προβλήματα. Θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευθύνη του σχολείου».

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΣΧΟΛΕΙΑΒΙΑ