δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Γιατί είναι ιστορική η νίκη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας!


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου έκρινε ένοχο τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, για την υπόθεση που αφορά σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορικής μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε με το γνωστό εμετικό κείμενό του Αμβρόσιου, στο οποίο καλούσε το ποίμνιό του να φτύνει χωρίς δισταγμό και να απομονώνει τους ομοφυλόφιλους...

Ο ίδιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου...!

Παρά το γεγονός ότι κανένας πρότερος έντιμος βίος δεν υπάρχει, η προχθεσινή απόφαση θεωρείται ιστορικής σημασίας.

Ο Αμβρόσιος, πριν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα «εγκόσμια» και να σπέρνει το μίσος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, ήταν φανατικός υποστηρικτής της Χούντας και στην συνέχεια της Χρυσής Αυγής και έγινε γνωστός για τις ρατσιστικές του δηλώσεις και τα κηρύγματα μίσους.

Μερικά από τα εκατοντάδες ήταν: «να σαπίσουν τα στομάχια όσων φάνε κρέας την Μεγάλη Εβδομάδα», ότι «ήταν θέλημα Θεού και αναμενόμενη τιμωρία στους Έλληνες η καταστροφή στο Μάτι, εφόσον απομακρύνθηκαν από την θρησκεία» και ότι «θα χρησιμοποιούσε όπλο εναντίον των ομοφυλόφιλων...»

Η καταδίκη του Αμβρόσιου είναι μία απόφαση εξαιρετικά σημαντική, καθώς για πρώτη φορά, άνθρωπος με θρησκευτικό αξίωμα καταδικάζεται για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των ομοφυλόφιλων, σε μία χώρα που οι παπάδες θεωρούνται σημαντικά πρόσωπα και οι ομοφυλόφιλοι «μιάσματα».

Οι δεύτεροι βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αν όχι το μεγαλύτερο, να έχει η θρησκεία και το βαθιά σκοταδιστικό τρίπτυχο του «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια» (σσ όπου οικογένεια είναι μόνο το ανδρόγυνο!).

Η απόφαση έχει ιστορική σημασία, ακόμα, και όσον αφορά την τόλμη εννέα μελών του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, τα οποία μήνυσαν τον μητροπολίτη και βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ώστε να εξηγήσουν τους λόγους που είναι επικίνδυνο και πρέπει να καταδικαστεί και νομικά, ένα κείμενο που χαρακτηρίζει επικίνδυνους τους ίδιους και ζητά τη βίαιη περιθωριοποίησή τους, σε μία ήδη συντηρητική κοινωνία που τους κάνει την ζωή κόλαση.

Επιπλέον, η απόφαση αποτελεί μία από τις σπάνιες καταδίκες των ελληνικών δικαστηρίων για ρητορική του μίσους και η πρώτη καταδίκη ιεράρχη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, γενικότερα.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι η πρωτόδικη απόφαση ήταν αθωωτική.

Μάλιστα, στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αμβρόσιου ζητούσαν από την έδρα να μην εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο και να τον αφήσει να καταπέσει, ισχυριζόμενοι ότι αντιτίθενται στον νόμο του Θεού τα δικαιώματα που έχουν αναγνωριστεί στους ΛΟΑΤΚΙ!!!

Στην συνέχεια, είχαν ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, και επιτέλους ο Αμβρόσιος κρίθηκε ένοχος για δημόσια πρόκληση σε διακρίσεις, μίσος ή βία και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ