δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επίθεση φασιστών σε κατάληψη στην Θεσσαλονίκη


Περίπου στις 8μμ ομάδα από 80 φασίστες επιτέθηκε στην κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», στη Θεσσαλονίκη, στην Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

Επίθεση σημειώθηκε και στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα των κινητοποιήσεων για το μακεδονικό, στην συμπρωτεύουσα, σε αντίθεση με το συλλαλητήριο της Αθήνας, που κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και με μικρή συμμετοχή ακροδεξιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταφέρει το thestival.gr, κάποιοι από τους επιτιθέμενους συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο, ενώ οι υπόλοιποι δράστες των επιθέσεων είναι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με την πρώτη ομάδα στη νέα παραλία, ώστε να προκαλέσουν εγκληματικές ενέργειες.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, οι 80 φασίστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πυρσούς στην πρόσοψη του κτιρίου της κατάληψης.

Όσοι βρίσκονταν εντός του κτιρίου απάντησαν με μπουκάλια, ώστε να προστατευτούν.

Η κατάληψη «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο» ενημέρωσε μέσω facebook για τα γεγονότα, με την παρακάτω ανάρτηση:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πριν από λίγο, περίπου 80 φασίστες και χουλιγκανια, επ αφορμη του συλλαλητηριου για το Μακεδονικο, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, με την περιφρούρηση του χώρου να υπερασπιζεται την κατάληψη, απαντώντας δυναμικά. Δυστυχώς, οι μπάτσοι που βρίσκονταν ηδη παρατεταγμενοι πέριξ της κατάληψης, επενέβησαν πριν προλάβουν να φτάσουν στα κάγκελα του κτιρίου όπου και θα τους ισοπεδωναμε. Η απώθησή απο τους μπάτσους για άλλη μια φορά έγινε με φιλικές αγκαλιές και δακρυγόνα προς την πλευρά της κατάληψης.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Σημειώνεται ότι η κατάληψη δέχεται επίθεση από φασιστοειδή για τρίτη φορά.

Όλες οι επιθέσεις είχαν αφορμή διαδήλωση για το Μακεδονικό..

Η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο, την ίδια μέρα που σημειώθηκε ο εμπρησμός της Libertatia, την ώρα του συλλαλητηρίου. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις αρχές Ιουλίου, όπου χτύπησαν με πέτρες οι φασίστες που συμμετείχαν σε αυτοκινητοπομπή για το Μακεδονικό. Η επίθεση τότε αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα, 50 άτομα από τα 80 της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση στην κατάληψη, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καδρόνια και πυροσβεστήρες άναψαν φωτιά μπροστά από τη φοιτητική λέσχη και πέταξαν και βόμβες μολότοφ.

#ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ