δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Δεν ήταν όλοι φασίστες εκεί, αλλά όλοι οι φασίστες ήταν εκεί..


Χθες πραγματοποιήθηκε το εθνικιστικό συλλαλητήριο με τα ράσα, τους σταυρούς, τους δικέφαλους αετούς, τις Βεργίνες, τις φουστανέλες, την Ελληνίδα Μέριλυν Μάνσον, τις φούντες στα αθλητικά παπούτσια, ώστε να παραπέμπουν σε τσαρούχια, με τους διαδηλωτές να ουρλιάζουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να κάνουν ασύντακτες δηλώσεις στα κανάλια.

Η γιορτή του κιτς, λίγο πριν τα επίσημα καρναβάλια προκάλεσε γέλιο εντός και εκτός των συνόρων, αλλά και επικές λεκτικές μάχες ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου.

Ακούστηκε επαναλαμβανόμενα ξανά τις τελευταίες μέρες το επιχείρημα ότι «δεν είναι φασίστες όσοι πάνε να διαδηλώσουν» και όταν εκείνοι είδαν τα σκούρα, κατηγόρησαν ξανά όσους δεν πάνε ως «Συριζαίους».

Μόνο που ακόμα κι αν δεν ήταν όλοι φασίστες εκεί, όλοι οι φασίστες ήταν εκεί...

Μόνο που όποιος διαφωνεί με τις εθνικιστικές αθλιότητες και τις ακροδεξιές γελοιότητες, δεν στηρίζει αυτομάτως μία προδοτική κυβέρνηση, που εξευτέλισε το όνομα της Αριστεράς.

Φτάνει πια με αυτή την καραμέλα.

Όποιος άνθρωπος βρίσκεται δίπλα στον Κασιδιάρη, τον Λαγό, τον Μιχαλολιάκο ή οποιονδήποτε άλλο ναζί και αντί να τον πάρει στο κυνήγι, τον ανέχεται δίπλα του και ενώνει την φωνή του μαζί του, ντυμένος καρνάβαλος, ανέχεται τον φασισμό. Και αυτό είναι εξίσου εγκληματικό με τον ίδιον το φασισμό, ο οποίος εξαρχής στηρίζεται στην ανοχή.

Και στην περίπτωση του χθεσινού συλλαλητηρίου, όπως και όλων των υπόλοιπων που πραγματοποιήθηκαν για το Μακεδονικό, οι χρυσαυγίτες όχι απλώς κυκλοφορούσαν ανάμεσα στο πλήθος, αλλά με χαρακτηριστική άνεση χαμογελούσαν, περπατούσαν αμέρυμνοι, αλλά και χαιρετούσαν ναζιστικά..

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Μιχαλολιάκο να χαιρετά φασιστικά βουλευτές και μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα χρυσαυγίτικα τάγματα κρούσης ως αναρχικούς, για να βγάλουν λάδι τους φασίστες.

Μόνο που ανάμεσα τους βρισκόταν ο Λαγός!

Όλοι αυτοί που χθες ανέχτηκαν τους φασίστες, κράτησαν ενός λεπτού σιγής για τον Κατσίφα, κατηγόρησαν αναρχικούς, ανακάλυψαν για πρώτη φορά την αστυνομική βαρβαρότητα (!), και είδαν δίπλα τους να δέχονται επιθέσεις εργαζόμενοι φωτορεπόρτερς δίχως να επέμβουν, δεν είναι αθώοι. Έχουν διαλέξει πλευρά. Και είναι απέναντι.

#ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ